Ο Μακρόν στέλνει πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο!


J’ai décidé de renforcer temporairement la présence militaire française en Méditerranée orientale dans les prochains jours, en coopération avec les partenaires européens dont la Grèce.

13/8/2020

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν στέλνει πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε και στο twitter, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

"Αποφάσισα να ενισχύσω την γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Αν. Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, ένας από τους οποίους είναι η Ελλάδα", έγραψε στο twitter ο Μακρόν. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι είναι υπέρ ενός ειρηνικού διαλόγου ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα. (Πηγή:derstandard.at)

Συνετό είναι να μην πιστεύουν οι Έλληνες ότι το παιχνίδι στο Αιγαίο παίζεται υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κινητήριος δύναμη της συμπεριφοράς του Μακρόν και των άλλων ξένων, στο Αιγαίο μας, είναι ο θαλάσσιος πλούτος (φυσικό αέριο - πετρέλαιο) και ποιος θα απλώσει πιο μακριά και πιο βαθιά το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου