Το οικονομικό θαύμα της Δ. Γερμανίας στηρίχθηκε στους σκλάβους!


Φωτογραφίες και ταυτότητες ανδρών και γυναικών που οδηγήθηκαν ως σκλάβοι στην Γερμανία, την εποχή του Τρίτου Ράιχ - Πηγή:DDP/ULLSTEIN 

13/8/2020

Το οικονομικό θαύμα στην Δ. Γερμανία, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επετεύχθη χάρη... στην καταναγκαστική εργασία,  υποστηρίζει ο γνωστός Γερμανός πανεπιστημιακός ιστορικός Constantin Goschler. 

Στην συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο ιστορικός δεν μασάει τα λόγια του. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε χώρα που αποτελούσε μέρος του Τρίτου Ράιχ, οδηγήθηκε σε καταναγκαστική εργασία, και ένας στους τέσσερις πέθαινε. Πόσο τους εκμεταλλεύθηκαν οι γερμανικές οικονομικές δυναστείες όπως Krupp, Quandt, Flick; Συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα; Ο ιστορικός απαντά: 

Συμμετείχαν ενεργά. Η εταιρία Krupp απασχολούσε τουλάχιστον 100.000 σκλάβους - άντρες και γυναίκες, η Siemens πάνω από 80.000, η Flick 60.000 περίπου, η Quandt 50.000 περίπου. 

Χρησιμοποιούσαν τους εργάτες-σκλάβους μέσα ή έξω από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τους επέβλεπαν με φρουρούς, τους κακομεταχειρίζονταν.

Αλλά, δεν συμμετείχαν ενεργά στην καταναγκαστική εργασία μόνο αυτές οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις! Ολόκληρη η βιομηχανία, η αγροτική οικονομία και τα νοικοκυριά συμμετείχαν σε αυτό το σύστημα της καταναγκαστικής εργασίας. 

Δηλαδή, για να το εμπεδώσουμε οι Έλληνες, αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο, ακούραστα και ανήθικα, εδώ και δεκαετίες, στηρίζουν την δύναμή τους στο μεγαλύτερο όλων των σκανδάλων: Στην σκλαβιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου