Πολιτική ίσων αποστάσεων από ευρωπαϊκά ΜΜΕ για το Αιγαίο μας!



14/8/2020

Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ αναφέρονται με άρθρα τους στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο μας. Με τα άρθρα τους, όμως, παρουσιάζουν την κατάσταση υπό το πνεύμα της πολιτικής ίσων αποστάσεων. Ίσως, μάλιστα, η ζυγαριά να γέρνει υπέρ του Ερντογάν, αφού δεν καταδικάζεται, ούτε εμμέσως, η επιθετική ρητορική αλλά και η συμπεριφορά του.

"Ο Ερντογάν προειδοποιεί για κορύφωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Πολυάριθμα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα της Τουρκίας βρίσκονται ανατολικά της Κρήτης. Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας του φυσικού αερίου και του πετρελαίου".

Επίσης προβάλλουν τις δηλώσεις του Ερντογάν: "Δεν είναι η Τουρκία που αυξάνει την ένταση στην Μεσόγειο. Αλλά οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και την τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, η Ελλάδα και η ελληνο-κυπριακή διοίκηση έχουν κάνει λανθασμένα βήματα". 

Ενώ, αναφέρονται και στην πρόθεση του Ερντογάν ότι "θέλει να λυθεί το πρόβλημα με διάλογο και διαπραγματεύσεις". 

Αναφέρονται και στις ελληνικές θέσεις, τόσο του Κ.Μητσοτάκη όσο και του Ν.Δένδια, καθώς και στην υποστήριξη του Εμ. Μακρόν προς την Ελλάδα. Και βέβαια τονίζουν και την "διαμεσολαβητική" στάση της Α. Μέρκελ.

Όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία, και κατά συνέπεια είναι καλή αυτή η ακολουθούμενη τακτική (των ίσων αποστάσεων), εθελοτυφλεί σκόπιμα, εξυπηρετώντας συμφέροντα, που ενίοτε είναι πολύ σκοτεινά. 

Η παραβίαση των συνόρων ενός κράτους, ηπειρωτικών και θαλασσίων, δεν μπορεί να αναλύεται με όρους ισότητας. Σε έναν βιασμό, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Υπάρχει η καταδίκη του βιαστή. Ξεκάθαρα και απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου