Καταργούνται τα μετρητά και η προσωπική μας ζωή!


23/8/2020

Καταργούνται τα μετρητά και η προσωπική μας ζωή; Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί! Ή είναι;

Ανεξαρτήτως ηλικίας και χώρας, οι άνθρωποι τα τελευταία πολλά χρόνια χρησιμοποιούμε στις καθημερινές συναλλαγές μας πλαστικό χρήμα, τις κάρτες δηλαδή που διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μας έχουν εφοδιάσει, με την θέλησή μας ή χωρίς αυτήν. 

Στην Ελλάδα μάλιστα η πολιτεία φρόντισε να συνδέσει την χρήση των καρτών με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, για εκείνους που δεν την χρησιμοποιούν, με το επιχείρημα της πάταξης της φοροδιαφυγής! Ανάγκασε έτσι και τους πολέμιους του πλαστικού χρήματος να χρησιμοποιούν την κάρτα για να αποφύγουν επιπλέον φόρους!

Το φαινόμενο της επιβολής της κάρτας, και άρα του ελέγχου και της εποπτείας των ανθρώπων, είναι παγκόσμιο. Και πρόκειται για ένα γεγονός που είχε ήδη προαναγγελθεί στην Βίβλο!

"Η Βίβλος δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποια αναφορά για το θέμα "κατάργηση των μετρητών". Έτσι, στην Αποκάλυψη 13, 16-17 διαβάζουμε:

Είναι βέβαιο ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ελεύθεροι και σκλάβοι, πρέπει να φέρουν ένα σημάδι στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο και ότι κανείς δεν μπορεί να αγοράζει και να πουλά, αν δεν έχει αυτό το σημάδι, (δηλαδή) το όνομα του ζώου ή τον αριθμό του ονόματός του".

Η χριστιανική παράδοση έβλεπε πάντα σε αυτήν την αναφορά το τελικό βασίλειο του αντίχριστου. Στην σημερινή εποχή, μεταφράζοντας αυτό το κείμενο, θα μπορούσε ένα τέτοιο σημάδι να είναι το απελευθερωμένο από μετρητά και με τσιπ καθοδηγούμενο σύστημα". 

Είναι πολύ πιθανόν, αυτό το σύστημα πληρωμών με κάρτες και με απαγόρευση χρήσης μετρητών, να αποδειχθεί η κόλαση για τις κοινωνίες.

"Ένα πλήρες ηλεκτρονικό νομισματικό σύστημα - εντελώς διάφανο, χωρίς καμία προστασία των προσωπικών δεδομένων στις συναλλαγές και με πάγιο κίνδυνο τις απαλλοτριώσεις εκ μέρους του κράτους - σημαίνει ότι τα χρήματα δεν θα αποτελούν πια προσωπική περιουσία σε καμία περίπτωση". 

Ένα παράδειγμα που καταδεικνύει  πού έφτασε ο άνθρωπος, είναι το ακόλουθο: 

"Στην άκρη του δρόμου κάθεται ένας άνδρας με σχισμένα ρούχα. Μπροστά του έχει απλώσει μερικά αντίτυπα της εφημερίδας των αστέγων. Όποιος περνάει από μπροστά του, του ζητιανεύει. Το επιχείρημα δεν έχω κέρματα μαζί μου, δεν το αποδέχεται αυτός ο άνδρας. Αυτός ο ζητιάνος δέχεται και πιστωτικές κάρτες! 

Η εφημερίδα των αστέγων έχει θέση στην διάθεσή του μια συσκευή ανάγνωσης - την οποία χρηματοδότησε μια εταιρία πιστωτικών καρτών, μια εταιρία αξίας δισεκατομμυρίων. Αυτό που ήδη είναι πραγματικότητα στην Σουηδία, μας δείχνει αυτό που πρόκειται να συμβεί και στην Γερμανία". (Απόσπασμα από το βιβλίο Απαγορεύονται τα μετρητά, Ulrich Horstmann/Gerald Mann, εκδ. Κάδμος)

Αυτό που συμβαίνει εκεί, στην Ευρώπη, συμβαίνει κι εδώ, στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, αν αντιλαμβανόμαστε ότι η ευκολία στις καθημερινές πληρωμές μας μέσω καρτών, συνεπάγεται παρακολούθηση κάθε στιγμής της προσωπικής μας ζωής! 

Ιδιαίτερα μάλιστα στην εποχή μας, εν μέσω "κορωνα-ιού", οι αρμόδιες αρχές σπέρνουν τον φόβο ότι τα μετρητά είναι επικίνδυνα, κι έτσι είναι παιχνιδάκι η επιβολή του πλαστικού χρήματος. Δηλαδή ο έλεγχος και η εποπτεία μας. Δηλαδή, εξασφαλισμένα τα κέρδη των αφεντάδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου