Επιχείρηση Irini της ΕΕ ή "σας κοροϊδεύουμε κατάμουτρα";

21/8/2020

 Ο Εμμανουέλ Μακρόν με πρόσφατη δήλωσή του στο twitter τονίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ελληνικό όνομα Irini, η οποία υπεγράφη λίγους μήνες πριν με σκοπό την επιβολή εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης.

Ο Μακρόν λοιπόν δέχθηκε (πρόσφατα κι αυτό) την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην εξοχική κατοικία του στην Bregancon, εκεί όπου υποδέχεται κατά τα λεγόμενά του ξένους ηγέτες, θέλοντας να προσδώσει στο εξοχικό του μια συμβολική πολιτική σημασία. Σε παγκόσμια βάση, τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για τις συνομιλίες των δύο, που είχαν ως θέματα την επιθετική πολιτική της Τουρκίας, το πραξικόπημα στο Μάλι, την δηλητηρίαση (πιθανότατα, αλλά όχι ακόμα αποδεδειγμένα) του Ρώσου αντιπολιτευόμενου του Πούτιν και πολλά άλλα. 

Ωστόσο, εγείρεται ένας προβληματισμός από την συμπεριφορά και των δύο, και όχι μόνον!... 

Γιατί δεν συζητήθηκε η αποκάλυψη, και μάλιστα από γερμανικά ΜΜΕ, ότι γερμανικές εταιρίες είναι από τους πρώτους που παραβίασαν το εμπάργκο στην Λιβύη, υποστηρίζοντας έτσι και τον Ερντογάν;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από Report Muenchen, Stern και άλλες γερμανικές ιστοσελίδες, το πλοίο "Bana", λίγους μήνες πριν, πέρασε κανονικά από Κύπρο και Κρήτη, έπειτα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ για δύο ημέρες και επανεμφανίστηκε μετά σαν να μην συνέβη τίποτα, 25 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη. 

Τι έκρυβε το πλοίο; Γι΄ αυτό "εξαφανίστηκε";

Άνδρες του πληρώματος από το "Bana" κατέθεσαν σε αστυνομικές αρχές της Γένοβας ότι το πλοίο ξεφόρτωσε στην Λιβύη όπλα!  Ισχυρίστηκαν ότι υπήρχαν στρατιωτικά οχήματα Mercedes, εξοπλισμένα με κανόνια και ραντάρ! Υπάρχει και το σχετικό βίντεο που τραβήχτηκε κρυφά. 

Προφανώς, το "σας κοροϊδεύουμε κατάμουτρα" έχει την τιμητική του στην παγκόσμια αλλά και στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. 

Αφού, για να υπάρχει Irini, πρέπει πρωτίστως τα μεγαλοσυμφέροντα να προστατεύονται, ο Ερντογάν να δρα ανενόχλητος και οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις που θεωρητικά υποστηρίζουν την Ελλάδα. Θεωρητικά, να μην το ξεχνούμε αυτό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου