Τούρκοι: Θέλουμε πόλεμο!

24/8/2020

Θέλουμε πόλεμο! Φωνάζουν οι Τούρκοι μέσω του άτυπου συμβούλου του Ερντογάν, Ντογκού Περιντσέκ, ο οποίος

μίλησε στο CNN Turk. Η είδηση υπάρχει σε πολλές ενημερωτικές σελίδες της Ελλάδος. 

"Στην Ανατολική Μεσόγειο τον λόγο έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος", υποστηρίζει ο Τούρκος, τονίζοντας ότι μόνο ο πόλεμος πια μπορεί να εξυπηρετήσει την "Γαλάζια Πατρίδα" τους. 

Ετοιμάζονται λοιπόν οι Τούρκοι και φροντίζουν να δημιουργούν το κατάλληλο πολεμικό κλίμα. Άλλωστε, έχουν ήδη  παρατείνει την παράνομη NAVTEX τους μέχρι την Παρασκευή, ενώ το Ορούτς Ρέις βρίσκεται ακόμα, ανενόχλητο, στα ελληνικά ύδατα. 

Τι απαντούν οι Έλληνες πολιτικοί; Θέλουμε ειρήνη! Σαν το παιδικό παιχνίδι, στο οποίο, σε μια άλλη παρελθοντική εποχή, επιδίδονταν τα Ελληνόπουλα. Εξ ου και η επιμονή τους σε θεωρητικές αναλύσεις και διπλωματικές προσπάθειες, εξαιτίας των οποίων οι Τούρκοι γίνονται όλο και πιο προκλητικοί, όλο  και πιο επιθετικοί! 

Οι Έλληνες, ωστόσο, που δεν λογαριάζουν συμφέροντα, προσωπικά ή κομματικά, απαντούν στους Τούρκους μέσω δύο προγόνων τους, των οποίων ο λόγος είναι εθνικός και αιώνιος: 

Όμηρος: Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης. Δηλαδή, ένα θεϊκό σημείο είναι το άριστο όλων, να αντιμετωπίζετε τους εχθρούς μαχόμενοι υπέρ της πατρίδος. Και,

Αισχύλος: Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ΄, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών. Δηλαδή, τέκνα Ελλήνων, προχωρείτε (ορμάτε), ελευθερώνετε την πατρίδα, ελευθερώνετε και τα παιδιά σας, τας γυναίκας σας και των προγονικών θεών τα ιερά και τους τάφους των προγόνων. Τώρα διεξάγεται υπέρ πάντων ο αγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου