Τα εμβόλια κατά του κορωνα-ιού θα έχουν απρόβλεπτες παρενέργειες; Αυτό φοβούνται οι εταιρίες που τα παράγουν!


27/8/2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στις εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνα-ιού μόνο μερική προστασία απέναντι στους νομικούς κινδύνους που αφορούν τις παρενέργειες από τα εμβόλια.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι κυβερνήσεις της ΕΕ, εξαιτίας των ασυνήθιστων συνθηκών που επικρατούν, θα καλύψουν ένα μέρος από το οικονομικό ρίσκο που έχουν αναλάβει οι παραγωγοί των εμβολίων.

Βέβαια, η σημαντική είδηση είναι αυτή: Επειδή τα πιθανά εμβόλια κατά της πανδημίας του Covid-19 παράγονται σε χρόνο ρεκόρ, υπάρχει υψηλός κίνδυνος, αυτά τα εμβόλια να έχουν απρόβλεπτες παρενέργειες ή να μην είναι καθόλου αποτελεσματικά. (Πηγή:de.reuters.com) 

Αυτό είναι το πρόβλημα τόσο των κυβερνήσεων όσο και των φαρμακευτικών εταιριών: Ποιος θα πληρώσει τις οικονομικές ζημιές σε περίπτωση απρόβλεπτων παρενεργειών ή αναποτελεσματικότητας. 

Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Με τους ανθρώπους που θα υποστούν τις παρενέργειες τι θα γίνει; Ποιος και τι μπορεί να αποζημιώσει έναν άνθρωπο που χάνει την υγεία του εξαιτίας ενός εμβολίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου