΄Ετοιμο το νευρο-τσιπάκι εγκεφάλου! Χωρίς αυτό, δεν θα μπορείτε να ζήσετε...

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk υπερήφανος για το νευρο-τσιπάκι του! 

6/9/2020

Νευρο-τσιπάκι για τον εγκέφαλο; Είναι έτοιμο, δεν

πρόκειται για προϊόν επιστημονικής φαντασίας! Το παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή ο Elon Musk, ο δισεκατομμυριούχος και επικεφαλής εταιριών όπως Tesla,Inc., SpaceX, Zip 2, Pay Pal κ.ά.. 

Τι παρουσίασε; Το πρωτότυπο πειραματικό μοντέλο της εταιρείας του Neuralink, ένα τσιπάκι δηλαδή με διάμετρο 23 χιλιοστόμετρα και πάχος 8 χιλιοστόμετρα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες ανάμεσα στον εγκέφαλο και το κινητό τηλέφωνο smartphone! Βέβαια τα πρώτα πειράματα γίνονται στην Γερτρούδη, ένα γουρουνάκι! 

Ο δισεκατομμυριούχος Musk τονίζει ότι το τσιπάκι εγκεφάλου θα τεθεί στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης, για παράδειγμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων νευρολογικής φύσεως, για πόνους, για προβλήματα όρασης και ακοής κ. ά.. 

Κατά την γνώμη του, μόνο με ένα τέτοιο τσιπάκι στον εγκέφαλό του ο άνθρωπος στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να αντιμετωπίσει την τεχνητή νοημοσύνη! (Πληροφορίες  από faz.de & dpa)

Δηλαδή, αν στόχος του δισεκατομμυριούχου ήταν ο έλεγχος του ανθρώπου σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του, θα το παραδεχόταν δημόσια; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου