Θα πατήσει η Ελλάδα την σκανδάλη;

12/10/2020

Σήμερα, ο κ.Δένδιας, υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος, ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό:

"Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου. 

Εξήγησε επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. 

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. 

Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".

Αυτή η δήλωση δεν είναι αντάξια της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας. Δηλώνει υποταγή. Γιατί, την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε απόσταση κυριολεκτικά αναπνοής από το Καστελλόριζο και απειλεί, ξανά και ξανά, η Ελλάδα ως χώρα, για άλλη μια φορά καταφεύγει στην τακτική των ανούσιων χαρακτηρισμών της Τουρκίας, όπως υπονομευτής της ειρήνης ή ότι προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο!

Εδώ και μήνες, η Ελλάδα αμύνεται και περιμένει από την Ευρώπη να της λύσει τα προβλήματα, γεγονός που από μόνο του είναι ντροπιαστικό!

Αν η Ελλάδα έχει σκοπό να πατήσει την σκανδάλη, τότε πρέπει να αρχίσει να μιλά άμεσα για υπεράσπιση όχι του Διεθνούς Δικαίου ή των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά της Ελλάδος, δηλαδή πρέπει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι θα υπερασπιστεί τα εδάφη, τα ύδατα και τον εναέριο χώρο της!  Πρέπει ο πρωθυπουργός της να μην κάνει την προηγούμενη ημέρα ποδήλατο. Και, πρέπει, ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές του, καθώς και οι βουλευτές των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να συνειδητοποιήσουν κι έμπρακτα να εφαρμόσουν τον λόγο του Πυθαγόρα:

Είναι αδύνατον να είναι ελεύθερος ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος είναι δούλος εις τα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου