Δύο φυτικά μικροβιοκτόνα για τις σαλάτες! Αλλιώς, κινδυνεύει η υγεία και η ζωή μας...


Και στην εργασία μας, μπορούμε να τρώμε υγιεινά!
Αρκεί να αξιοποιούμε τα βότανα
που τόσο πλουσιοπάροχα μάς δίνει η φύση!

 Οι άνθρωποι είμαστε θύματα της ίδιας της τεχνολογίας μας! Βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή μας! Ωστόσο, η φύση, ακόμα, μας δίνει βότανα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας! Αν την αγνοήσουμε, αγνοούμε την ύπαρξή μας!

 Όλοι ξέρουμε ότι οι σαλάτες είναι απαραίτητες στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, γιατί προσφέρουν στον οργανισμό απαραίτητα για την ισορροπία του δραστικά συστατικά. Σε παλαιότερες εποχές, όταν το έδαφος, το νερό και ο αέρας δεν είχαν μολυνθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο, οι σαλάτες ήταν υγιεινές! Αυτό, δυστυχώς, με την περιβαλλοντική μόλυνση του 21ου αιώνα, δεν ισχύει πια!

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να μην τρώμε σαλάτες; Με αυτό το σκεπτικό, δεν θα έπρεπε να τρώμε τίποτα!

Ευτυχώς, υπάρχουν δύο φυτικά μικροβιοκτόνα, η προσθήκη των οποίων και νοστιμίζει τις σαλάτες και τις κάνει ακίνδυνες για την υγεία μας!

Έχουν γίνει έρευνες που καταδεικνύουν ότι ο βασιλικός και το θυμάρι, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων βακτηρίων, όπως σταφυλόκοκκος, εντερόκοκκος, Shingella κ.ά.. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, που γίνονται κυρίως με έλαια βασιλικού και θυμαριού, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να αναπτύξουν φυσικά συντηρητικά τροφίμων. Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύονται κατά καιρούς σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Food Microbiology, Journal of Microbiology Methods κ.ά.. 

Αν προσθέσουμε βασιλικό και θυμάρι, μαζί ή ξεχωριστά, στο λαδόξιδο, τότε και οι σαλάτες μας, κυρίως οι ωμές, γίνονται πιο νόστιμες και τα παθογόνα αόρατα σωματίδια που βλάπτουν την υγεία μας, απομακρύνονται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου