Samuel Paty: Η παιδεία κάνει τους ανθρώπους καλύτερους. Πλήρωσε την πίστη του, με την ζωή του...

Είμαι καθηγητής - Είμαι ο Samuel. Λόγια και λουλούδια εκεί που ο καθηγητής έχασε
με τόσο άδικο και τόσο βίαιο τρόπο την ζωή του (Εικόνα:lefigaro.fr)

18/10/2020

Πατέρας ενός μικρού παιδιού, αγαπούσε την ζωή, αγαπούσε τους ανθρώπους

και πίστευε ότι όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι με την διδασκαλία. Γι΄ αυτό φρόντιζε να είναι σωστός δάσκαλος!

Οι συνάδελφοι του Samuel Paty επαινούν τον άνθρωπο-δάσκαλο. Είναι σοκαρισμένοι, όπως και ολόκληρη η Γαλλία, όπως και ολόκληρος ο κόσμος. Γιατί, πώς είναι δυνατόν να αποκεφαλίσει κάποιος έναν συνάνθρωπό του, επειδή δεν συμφωνεί με τα πιστεύω του; Από πότε έγινε η ζωή ζούγκλα μέσα στην οποία το χειρότερο και πιο αιμοβόρο ζώο κατασπαράζει το ειρηνικότερο; 

Ο άγρια δολοφονημένος καθηγητής πίστευε ότι η παιδεία κάνει τους ανθρώπους καλύτερους - Πλήρωσε με την ζωή του την πίστη του (Εικόνα:leparisien.fr)
Ο 18χρονος δράστης είχε γεννηθεί στην Ρωσία και ήταν τσετσενικής καταγωγής. Πήγε στην Γαλλία ως πρόσφυγας και είχε άδεια παραμονής ως το 2030. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ήταν οπλισμένος, θαρρείς και πήγαινε σε πόλεμο. Άλλα εννέα άτομα από το περιβάλλον του ανακρίνονται.
Το τραγικό γεγονός συνέβη γιατί ο Γάλλος καθηγητής έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ. 
Προφανώς, οι οπαδοί αυτής της θρησκείας δεν ανέχονται καμία κριτική. Από αυτό το σημείο, μέχρι του σημείου να δολοφονούν άγρια έναν συνάνθρωπό τους, υπάρχει μία σημαντική απόσταση, που με μια λέξη χαρακτηρίζεται ως ανθρωπιά. 

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που βεβηλώνονται Ναοί του Χριστιανισμού και χλευάζονται οι πιστοί. Ως τώρα όμως, κανένας Χριστιανός δεν βιαιοπράγησε κατά των δραστών. Αυτό, από μόνο του, λέει πολλά για την ανθρωπιά ως πράξη. 

Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα πια που, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, είναι ισλαμική τρομοκρατία και η λύση τους δεν μπορεί να είναι μόνο θεωρία άνευ περιεχομένου. Διότι, όταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα μένει ατιμώρητο, επακολουθούν και άλλα... 

Πολλοί Γάλλοι προτείνουν να ανακηρυχτεί ο Samuel Paty ως μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου