Ο βιασμός είναι μέθοδος τιμωρίας για τις γυναίκες στην Τουρκία!

Η Acelya ζητά δικαιοσύνη για την μητέρα της - © Emine Akbaba

26/11/2020

Η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο στην Τουρκία. Πρόκειται για μία κοινωνία που δικαιολογεί και προστατεύει κάθε πράξη βίας στις γυναίκες.

 Γυναίκες που διαδήλωσαν την προηγούμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, κατήγγειλαν την αστυνομική βία εναντίον τους, την κακοποίηση και τις δολοφονίες γυναικών. 

"Η μητέρα μου βρισκόταν αναίσθητη μέσα στο ίδιο της το αίμα.

Η Acelya Sengul, 26 ετών, δασκάλα δημοτικού σχολείου, διηγείται:

Βρισκόμουν ακόμα στο κρεβάτι, όταν ακούστηκαν τέσσερις διαδοχικοί πυροβολισμοί. Από το μπαλκόνι μας είδα το διπλωμένο κορμί της μητέρας μου Fatma στο μικρό πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι μας. 

Καθώς έτρεχα κοντά της, σκεπτόμουν ότι την τρόμαξαν πολύ οι πυροβολισμοί και λιποθύμησε - αλλά όχι, η μητέρα μου κειτόταν αναίσθητη μέσα στο ίδιο της το αίμα. Πέθανε στα χέρια μου. 

Αυτό συνέβη στις 30 Μαρτίου 2019..."

Η γυναίκα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα die zeit ότι ο δράστης ήταν ένας συνάδελφος της μητέρας της που ενοχλήθηκε με την συμπεριφορά της και γι΄ αυτό την σκότωσε. Στο δικαστήριο μεταξύ άλλων δήλωσε ο δράστης ότι εξαιτίας του θύματος δεν είχε πρόσωπο για να βγει στην κοινωνία... 

Η Τουρκάλα δασκάλα φοβάται ότι ο δολοφόνος της μητέρας της θα εκτίσει μικρό μέρος της ποινής του στην φυλακή, κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδεχθεί. Θα αγωνιστεί για απονομή δίκαιης τιμωρίας του δράστη, ο οποίος είπε ότι αν δεν είχε αρτηριακή πίεση, δεν θα είχε σκοτώσει την γυναίκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου