Αμερικανός πρόεδρος: Με την δήλωσή του ισοπέδωσε την Επανάσταση του 1821!


22/3/2021

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μάς άφησε με το στόμα ορθάνοιχτο!!!

Τι είπε; "Οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης"!!!

Τι λέει ο άνθρωπος; Η αμερικανική ιστορία δεν έχει καν ρίζες 200 ετών! Για να μην ξεχνούμε ότι αυτό το "έθνος" δημιουργήθηκε από αποίκους εκ Αγγλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας κ.λπ.. Εκτός αυτού, οι άποικοι πήγαν εκεί κι έσφαξαν και καταδίωξαν με κάθε δυνατό τρόπο τους ιθαγενείς κατοίκους αυτής της Ηπείρου!

Είναι ντροπή να γίνεται σύγκριση με το έθνος των Ελλήνων, του οποίου οι ρίζες φτάνουν στα βάθη των χιλιετηρίδων! Οι Αγωνιστές του 1821 πολέμησαν για να διώξουν τον τούρκο κατακτητή από την ιερή γη τους.

Τα ισοπέδωσε όλα ο Αμερικανός πρόεδρος με αυτή την δήλωση και δυστυχώς από την ελληνική κυβέρνηση και από την πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας δεν υπήρχε και ούτε θα υπάρξει δυναμική αντίδραση! 

Προς Θεού, μην υψώσουμε φωνή και θυμώσουμε τους νέους κατακτητές! 

6 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ GEORGE BUSH JUNIOR ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζεψτετον Α Ν Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Τ Ο Σ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΗΛΟΥΜΕΝΗ ''Α Ρ Σ Ε Ν Ι Κ Ο Υ Σ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα ειστε εκτος τοπου και χρονου!! Η άποψη του Ρήγα Φεραιου είναι κατηγορηματική επ’ αυτού και κονιορτοποιεί όλες τις ύστερες κατασκευές της ιστορικής αναθεωρητικής σχολής περί «καλής και ανεκτικής» Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ως εκ τούτου για τον Ρήγα το ζήτημα της βίαιης ανατροπής της αποτελούσε κεντρική του επιλογή. Στην θέση της έπρεπε, κατ’ αυτόν, να μπει η Ελληνική Δημοκρατία. Ένα κοσμικό, δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, στηριγμένο στις αρχές της αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας και τις σύγχρονές της της Αμερικανικής και Γαλλικής Επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχοντας πάντα ως βάση της τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό, η δημοκρατία του Ρήγα είχε ως κεντρικούς άξονές της την φιλοπατρία και την δημοκρατική διακυβέρνηση, ενώ σταθερές πηγές άντλησης εμπειρίας, παραδείγματος και έμπνευσης αποτελούσαν η αρχαία Ελληνική Δημοκρατία, οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και πολιτικοί, η διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας και τα Γαλλικά Συντάγματα του 1793 και 1795 και τέλος οι Ευρωπαίοι διαφωτιστές με προεξάρχοντες τους Ρουσσώ, Μοντεσκιέ και Βολταίρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Helleniknews εχει διαβασει Ιστορια η ειναι φιλοτουρκικο Παπαγαλακι και θελει να αποτρεψει τον Μπαιντεν να ειναι μεγας Φιλλεληνας και να επιφερει τον διχασμο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους για την επικοινωνία μαζί μας.
    Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου προσβάλλει την Ελληνική Επανάσταση.
    Μπορούμε να διαφωνούμε στις απόψεις μας, αυτό είναι Δημοκρατία!
    Κατά την δική μας άποψη, ο Μπάιντεν δεν είναι Φιλέλληνας. Οι πράξεις του θα δείξουν
    και ελπίζουμε να έχετε δίκαιο εσείς που τον κρίνετε ως Φιλέλληνα. Ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή