Ερντογάν: Καμία προστασία στις γυναίκες! Καλύτερη η βία, παρά το διαζύγιο!


20/3/2021

Η αποκαλούμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που στόχο έχει την προστασία των γυναικών από την βία, καθόλου δεν αρέσει στον Ερντογάν. Αυτό εξηγεί και την αποχώρησή του τώρα από την συγκεκριμένη συμφωνία! Την απόφαση της αποχώρησης την ανάρτησε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα.

Πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν από το 2011 μέχρι σήμερα υπογράψει την συμφωνία, που ζητά να προστατέψει τις γυναίκες μεταξύ άλλων από τον οικογενειακό βιασμό, την ενδοοικογενειακή βία και τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. 

Το επιχείρημα για την έξοδο από την συμφωνία που προβάλλει ο Ερντογάν και πολλοί πολιτικοί στην Τουρκία είναι ότι αυτή βλάπτει την οικογενειακή ενότητα και προωθεί το διαζύγιο!!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του Ερντογάν, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καταστροφική είδηση. (Με πληροφορίες από de.euronews.com)

Το ζήτημα είναι ότι στην Τουρκία οι γυναίκες όντως βρίσκονται αντιμέτωπες με την βία, και οι δηλώσεις, όσο επίσημες κι αν είναι, δεν βοηθούν. Σύμφωνα με οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, μόνο την προηγούμενη χρονιά, δολοφονήθηκαν στην Τουρκία από τους άνδρες τους, 300 γυναίκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου