7 Απριλίου 2004: Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα, βροντοφώναξε ο Τάσσος μας!


7/4/2021

Μακάρι στα χνάρια του Τάσσου μας να βάδιζαν οι Ελλαδικοί πρωθυπουργοί, Τσίπρας και πια Μητσοτάκης! Δεν θα είχε προδοθεί ποτέ η Μακεδονία μας! Μακάρι να είχαν την τόλμη και την γενναιότητά του! 

Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο, δεν θα παραδώσω κοινότητα, βροντοφώναξε ο Πρόεδρος

της Κύπρου, ο Μοναδικός, Τάσσος Παπαδόπουλος, στις 7 Απριλίου του 2004. Απέρριψε το σχέδιο Ανάν, μόνος του, χωρίς να λογαριάζει τις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν πανταχόθεν. 

Ενόψει του δημοψηφίσματος, μίλησε στους Έλληνες της Κύπρου με την καρδιά, με την λογική, με το βάρος του πανάρχαιου Ελληνισμού στις πλάτες του, στα μάτια του, στην φωνή του:

"Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα "ΝΑΙ" ή ένα "ΟΧΙ" στο "Σχέδιο Ανάν". Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. 

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ... Στη ζυγαριά του "ΝΑΙ" και του "ΟΧΙ", πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του "ΝΑΙ". Σε καλώ να απορρίψεις το "Σχέδιο Ανάν". Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό "ΟΧΙ"!" Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε ο Τάσσος μας  και πέρασε στην Αθανασία του Ελληνισμού. 

Ευχήθηκε καλή Ανάσταση στον Ελληνισμό και δάκρυσε και την φωνή του την χρωμάτιζε έντονα η συγκίνηση και η περηφάνια τού να είσαι Έλληνας! 

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου