Γερμανία: Επέβαλε μνημόνια στην Ελλάδα, ενώ χρηματοδοτούσε την "αραβική άνοιξη"!


24/4/2021

Ανήκουστα και όμως πραγματικά, όσα συμβαίνουν στο όνομα της δημοκρατίας! Βέβαια, αν η δημοκρατία ερμηνεύεται κατά τα συμφέροντα ενός μεγάλου κράτους, τότε όλα εξηγούνται! 

Η χώρα που εδώ και μία δεκαετία χρηματοδοτεί την αποκαλούμενη "αραβική άνοιξη" είναι, σύμφωνα με δική της δημόσια παραδοχή, η Γερμανία! 

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, Άραβες διαφόρων κρατών, δημιούργησαν, συντόνισαν και εξάπλωσαν ένα κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για την ανατροπή των δικτατορικών καθεστώτων των κρατών τους, τουλάχιστον σε θεωρητική-ιδεολογική βάση. Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν κατά καιρούς σε χώρες όπως Σουδάν, Λιβύη, Συρία, Υεμένη, Αλγερία, Ιράκ, Μαρόκο, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία κ.ά.. 

Το σύνθημα των Αράβων ήταν και είναι, ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς. Κι εδώ ξεκινούν τα αξιοπερίεργα: Ο λαός σε κάθε μία από αυτές τις ξεσηκωμένες χώρες, πού έβρισκε τα χρήματα για να οργανώσει αυτές τις τεράστιες διαδηλώσεις, μέσα σε κλίμα δικτατορικό; 

Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας παραδέχθηκε δημοσίως στις 23 Απριλίου ότι το Βερολίνο έδωσε περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ για τον "εκδημοκρατισμό των θεσμών" στις αραβικές χώρες. Η Γερμανία έδωσε τα εκατομμύρια, γιατί έκρινε ότι μόνες τους αυτές οι χώρες θα χρειάζονταν πολλές δεκαετίες για να γνωρίσουν την δημοκρατία. (Πηγή:rt france)

Δηλαδή: Την δεκαετία που η Γερμανία (κυρίως) επέβαλε στην Ελλάδα, μια χώρα δημοκρατική, μνημόνια και έκανε τους Έλληνες "υποτελείς" της, την ίδια δεκαετία μοίραζε εκατομμύρια ευρώ στους Άραβες για να επαναστατήσουν και να κατακτήσουν την δημοκρατία! Βέβαια, οι περισσότεροι εξ αυτών, έκτοτε, άρχισαν με χίλιους-μύριους τρόπους να καταφτάνουν στην Ευρώπη. Με τις ευλογίες και τα χρήματα των Γερμανών, όπως γίνεται αντιληπτό. Αλλά, υπάρχει περίπτωση να έδωσε η Γερμανία τόσα χρήματα, χωρίς να απαιτήσει ανταλλάγματα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου