Ξένο δημοσίευμα: Ποιες χώρες τροφοδοτούν την ομάδα Χαμάς και άρα τον άγριο πόλεμο;


Η Χαμάς έτοιμη για εκτόξευση ρουκετών Α-120 - Φωτό: Social Media Hamas

13/5/2021

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και πίσω της κρύβονται ισχυροί σύμμαχοι.

Πάνω από 1.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από την Δευτέρα στην Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ. Το λιγότερο έξι πολίτες έχουν σκοτωθεί, μεταξύ αυτών κι ένα 16χρονο κορίτσι κι ένας ισραηλινός στρατιώτης.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς, σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, προμηθεύονται όπλα κι έχουν την στήριξη κρατών. Ποια είναι αυτά;

Πολιτική και οικονομική υποστήριξη βρίσκει η Χαμάς από το Κατάρ και την Τουρκία. Σε αυτές τις δύο χώρες φιλοξενούνται, και φυσικά όχι σε παράγκες, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς. Όπλα και εκπαίδευση λαμβάνει η Χαμάς όχι μόνο από αυτές τις δύο χώρες, αλλά κυρίως από το ιρανικό καθεστώς, παρά το γεγονός ότι είναι πολύπλοκες οι σχέσεις Χαμάς-Τεχεράνης. 

Πολύπλοκες, να σημειώσουμε εμείς, είναι και οι σχέσεις της Τουρκίας με όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Ωστόσο, η Γερμανία που δημοσίως υποστηρίζει σθεναρά το Ισραήλ, έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, σχέσεις αγάπης και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και αγοραπωλησίας όπλων. Ναι, αλλά η Τουρκία υποστηρίζει την Χαμάς! Άρα, συνειδητοποιούμε όλοι πόσο περίτεχνα είναι στημένο το παιχνίδι της πολιτικής, των συμφερόντων αλλά και της τρομοκρατίας. 

Και κάπως έτσι σκοτώνονται οι πιο αθώοι των λαών, προς τέρψη των ισχυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου