Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Η μοχθηρή πολιτική των νεότουρκων!

17/5/2021

Οι νεότουρκοι για χρόνια "εργάζονταν", προκειμένου να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό του Πόντου. Βίασαν, έκαψαν, έσφαξαν, κρέμασαν! Χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο και απάνθρωπο μέσο, για να τουρκοποιήσουν την προαιώνια ελληνική γη!

Οι νεότουρκοι πίστευαν ότι διά πυρός και σιδήρου έπρεπε η Τουρκία να επιβληθεί σε όλους τους λαούς που ζούσαν στα εδάφη της. Μεταξύ αυτών των λαών, οι πρόγονοί μας, οι Έλληνες που έβλεπαν την συμφορά να έρχεται καταπάνω τους και ήξεραν ότι είναι αβοήθητοι. 

Σημαντικό πρόβλημα στον Πόντο δημιουργήθηκε όταν οι νεότουρκοι αποφάσισαν να καθιερώσουν την υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων. Πώς θα μπορούσαν οι πρόγονοί μας να υπηρετήσουν στον βαρβαρικό στρατό; 

Η μοχθηρή πολιτική της υποχρεωτικής στράτευσης των Ελλήνων δημιούργησε μεταναστευτικό κύμα, το 1911, προς την Ρωσία και προς κάθε άλλο δυνατό προορισμό, προκειμένου να αποφύγουν αυτόν τον εξευτελισμό. Άλλοι τόσοι, όμως, έμειναν και με το μαχαίρι στον λαιμό, τους ανάγκασαν να στρατευθούν. 

Οι συνθήκες που βίωναν οι Έλληνες στον τουρκικό στρατό ήταν άθλιες, με σκληρές τιμωρίες, απαγορεύσεις, πείνα, δίψα, κακουχίες, κάθε είδους βασανιστήρια. Δεν τους έδιναν όπλα, αλλά αποτελούσαν τα αποκαλούμενα εργατικά τάγματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους σχεδόν όλοι οι Έλληνες (πάνω από 80% αυτών που υποχρεώθηκαν με στράτευση).

Οι νεότουρκοι εξολόθρευαν τους Έλληνες ύπουλα και μοχθηρά μέσω της πολιτικής τους, πριν ακόμα δείξουν το πραγματικό τους απάνθρωπο πρόσωπο στην παγκόσμια κοινότητα, διαπράττοντας την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η παγκόσμια κοινότητα δεν αναγνώρισε τα εγκλήματα της Τουρκίας, και γι΄ αυτό φταίνε τόσο τα δικά τους συμφέροντα όσο και η άβουλη και υποχωρητική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων από την Γενοκτονία του Ελληνισμού μέχρι και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου