Ποιοι είναι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι χάρη στην πανδημία! Απίστευτα κέρδη!


 21/5/2021

 Χάρη στην πανδημία, κάποιοι έγιναν πολύ πλουσιότεροι, δισεκατομμυριούχοι!

Με απίστευτα ποσά, περισσότερα παρά ποτέ, γέμισαν τα ταμεία κάποιων ανθρώπων. Ποιοι είναι αυτοί;

Σύμφωνα με μια έκθεση της οργάνωσης Oxfam, τουλάχιστον 9 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι από την αρχή της πανδημίας Covid, χάρη στα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών που είναι υπεύθυνες για τα εμβόλια κατά του Covid. 

Πρώτος που σέρνει τον χορό των κερδισμένων δισεκατομμυρίων, είναι ο επικεφαλής της Moderna, ο Stephane Bancel από την Μασσαλία, του οποίου η περιουσία έχει ανέλθει τώρα στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ένας από τους επικεφαλής και υπεύθυνους της BioNTech, ο Ugur Sahin, του οποίου η περιουσία είναι πια 4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθεί ο Timothy Springer, λοιμωξιολόγος και επενδυτής-ιδρυτής της Moderna, με περιουσία πια 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Noubar Afeyan, πρόεδρος της Moderna με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Juan Lopez-Belmonte, πρόεδρος της ROVI, που παρασκευάζει και συσκευάζει το εμβόλιο της Moderna, με περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Robert Langer, επιστήμονας και επενδυτής-ιδρυτής της Moderna με 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Zhu Tao, συν-ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της CanSino Biologics, με 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

O Qiu Dongxu, συν-ιδρυτής και βασικός αντιπρόεδρος  της CanSigo Biologics με 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Και, ο Mao Huihua, επίσης συν-ιδρυτής και βασικός αντιπρόεδρος της CanSigo Biologics με 1 δισεκατομμύριο δολάρια. (Με πληροφορίες από FranceSoir)

 Ενώ, λοιπόν, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι μέσα στην πανδημία, και η ανασφάλεια στο εργασιακό τους περιβάλλον έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι σε καραντίνες, χωρίς βασικές ελευθερίες και υποχρεωμένοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να εμβολιαστούν, παρά τις σοβαρές παρενέργειες που ήδη έχουν εμφανιστεί (άνθρωποι έχουν πεθάνει), ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εκείνοι που παράγουν και διανέμουν τα εμβόλια Covid γίνονται μέρα με την μέρα πλουσιότεροι. Και ισχυρότεροι. 

Αναρωτιέται εύλογα κάποιος, θα τελειώσει ποτέ αυτή η πανδημία; Και πώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου