Όνειδος η ελληνική σιωπή: Σκοπιανοί σήμερα, είμαστε οι αυτόχθονες "μακεδόνες" με ιστορία αιώνων!

7/7/2021

Είμαστε οι αυτόχθονες "μακεδόνες"! Είστε υποχρεωμένοι να δεχθείτε ανεπιφύλακτα την αξιοπρέπεια του "μακεδονικού λαού" και την γνώση των "μακεδονικών" ανθρωπιστικών, ιστορικών και κοινωνικών επιστημών!

Βούλγαροι και Σκοπιανοί σε σκληρές διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκάστη πλευρά βάζει κόκκινες γραμμές, καθεμιά διεκδικώντας την "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα! Αυτά συμβαίνουν ΤΩΡΑ, μετά την ψευδο-συμφωνία του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, και όχι την εποχή του Τίτο! 

Μιλούν για αυτόχθονο "μακεδονικό λαό" και ιστορία αιώνων που κανείς δεν μπορεί να ποδοπατήσει!

Θα σταθούμε στις απαιτήσεις των Σκοπιανών, που ζητούν τον σεβασμό των Βουλγάρων. Τους Έλληνες τούς έχουν γραμμένους στα παλαιά τους υποδήματα! 

Λένε: "Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμη και κύρια βάση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χωρίς όρους κι από τις δυο πλευρές και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του μακεδονικού λαού. Να σεβαστεί (η Βουλγαρία) ανεπιφύλακτα την γνώση των μακεδονικών κοινωνικών επιστημών, ανθρωπιστικών και πολιτιστικών επιστημών σε σχέση με τον αυτόχθονο μακεδονικό λαό και την ιστορική, γλωσσική και θρησκευτική του συνέχεια.

Τονίζουν ότι: "Η μακεδονική γλώσσα και οι διάλεκτοί της έχουν την εδαφική και χρονική τους συνέχεια". 

Υποστηρίζουν σθεναρά και απαιτούν: "Η μακεδονική ταυτότητα αντλεί την νομιμότητά της από αιώνες παραδόσεων, έθιμα, συλλογική μνήμη, νοοτροπία, γλώσσα, αρθρωτή συνειδητοποίηση της εθνοπολιτισμικής μοναδικότητας, συλλογική συνέχεια, σεβασμό των παραδοσιακών θρησκευτικών θεσμών και την αφήγηση ότι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική και ιστορική περιοχή. (BGNES, Mediapool.bg)

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και η αντιπολίτευση του Τσίπρα κάνουν ξένοιαστες διακοπές, όσο οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί αλληλο-σφάζονται για την "μακεδονική" τους ταυτότητα! Όνειδος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου