Ο καθηγητής Ιωαννίδης δεν μασάει τα λόγια του: Αν βάλω μαύρες αντί για άσπρες κάλτσες, θα φάω πρόστιμο!


5/7/2021

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, δεν μασάει τα λόγια του! Καταδικάζει τα μέτρα της πολιτείας κατά της πανδημίας ως ακραία και μη αποτελεσματικά. 

Σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του (στον ρ.στ. 9,84), τόνισε ότι αν δεν είχαμε καθόλου μέτρα, ίσως τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. 

Είπε μεταξύ άλλων ότι η πολιτεία συμπεριφέρεται ως πατερούλης. Και σε λίγο καιρό θα δίνει οδηγίες ακόμα και για το τι χρώμα κάλτσες θα φοράς!

Αν βγεις από το σπίτι με μαύρες κάλτσες, αντί για άσπρες, γιατί δεν έχεις ακούσει την τελευταία ώρα τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τότε θα πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο! 

Με αυτό το παράδειγμα θέλησε ο καθηγητής Ιωαννίδης να τονίσει την ακρότητα των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία, με τα οποία στην πραγματικότητα η κατάσταση λόγω πανδημίας δεν βελτιώνεται, αντίθετα επιδεινώνεται. Γιατί αυτά τα μέτρα κρύβουν παραλογισμό και είναι αντιφατικά. 

Επίσης ευχήθηκε, τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα, για να φάει σε κάποιο εστιατόριο, να μην χρειαστεί να μονομαχήσει με κάποιον ανεμβολίαστο. Μπορεί αυτό να είναι "χιούμορ", δεν παύει όμως να καταδεικνύει τον αναβρασμό που επικρατεί στην κοινωνία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου