Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αμαρτάνουν οι ανεμβολίαστοι και υποκύπτουν σε δεισιδαιμονίες!


8/72021

Αμαρτωλοί όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, κατά την ηθική έννοια! Το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό! 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, υιοθετώντας την στάση της ρωσικής εκκλησίας που χαρακτηρίζει όσους δεν εμβολιάζονται αμαρτωλούς, 

δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη: Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει την σχέση του με τον συνάνθρωπό του. Οι αρνητές είναι αμαρτωλοί κατά την ηθική έννοια. 

Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του covid. 

Ζήτησε: Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Το ατομικό δικαίωμα, είπε, καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. 

Και εξέφρασε την ανησυχία του: Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας. (Πηγή:ekklisiaonline.gr)

Στο πυρ το εξώτερον λοιπόν, όσοι φοβούνται τις παρενέργειες!!!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου