ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: ρώσοι, άγγλοι, γάλλοι και αυστριακοί, επεδίωκαν την εξαφάνιση του Ελληνισμού, σελίδα 10


Ντοκουμέντο από το έτος 1963 

Ουαί και αλίμονο στην Ελληνική φυλή, εάν εμπιστεύεται τις μεγάλες δυνάμεις!

Αυτές θέλουν και επιδιώκουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού!

Οι ρώσοι ήθελαν να δημιουργήσουν την Μεγάλη Μακεδονία, η οποία καμία σχέση δεν θα είχε με την πραγματική Μακεδονία του Αλεξάνδρου, αντίθετα θα ήταν αποκομμένη από την Ελλάδα και παραδομένη στο έλεος και τις ορέξεις των σλάβων. 

Οι ρώσοι εργάζονταν υπογείως για την επίτευξη των στόχων τους και πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αλλά και αργότερα. Δεν ήθελαν να απελευθερωθεί ο Ελληνισμός, και επίσης, σε καμία περίπτωση, δεν ήθελαν την ανοικοδόμηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αυτό που ήθελαν, αυτό που εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους, ήταν η διατήρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο των προθέσεων και των πράξεων των ρώσων εκείνη την δύσκολη και τραγική εποχή όχι μόνο για την Μακεδονία, αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό, αποτελεί η μαρτυρία του άγγλου πρέσβη Σέϋμουρ, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 1853 με τον Αυτοκράτορα πασών των Ρωσιών Νικόλαο τον Α΄.

Σε έκθεσή του ο άγγλος πρέσβης προς τον υπουργό εξωτερικών της Αγγλίας τού μαρτύρησε επακριβώς τα λόγια, και τις προθέσεις, του τσάρου: 

"Δεν θέλω επιτρέψη διαρκή κατοχήν της Κωνσταντινουπόλεως υπό των ρώσων, αλλά και δεν θέλω ανεχθή αυτήν υπό των γάλλων ή υπό άλλου τινός μεγάλου έθνους καταλαμβανομένην. Δεν θέλω επιτρέψη ποτέ ούτε απόπειραν ανοικοδομήσεως Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ούτε τοιαύτην επέκτασιν της Ελλάδος ήτις να καταστήση αυτήν ισχυρόν Κράτος. Ακόμη ολιγώτερον δεν θέλω επιτρέψη να διαμελισθή η Τουρκία εις μικράς δημοκρατίας ανοικτά καταφύγια επαναστατών της Ευρώπης και παρά να υποβληθώ εις τι τούτων, προτιμώ να διεξάγω πόλεμον και να τον εξακολουθώ ακόμη εν όσω μοι μένει ως άνθρωπος και εν πυροβόλον. Και τέλος διεβεβαίωσε τον αντιπρόσωπον του άγγλου Βασιλέως ότι η Κύπρος δύναται να είναι χρήσιμος εις την Αγγλίαν και δεν καταλαμβάνει διατί να μην γίνη αύτη Αγγλική κτήσις". 

Διαπλεκόμενα ξένα συμφέροντα, από τότε αποτελούσαν το δηλητήριο που έχυναν οι ισχυροί εναντίον των Ελλήνων.

Οι ρώσοι επεδίωκαν με κάθε τρόπο να παραμείνουν ισχυροί οι τούρκοι, και προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους, κατέστησαν σαφές στους άγγλους ότι θα τους δώσουν την Κύπρο. Έτσι, και οι δύο χώρες θα διασφάλιζαν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. 

Η ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα ήταν γι΄ αυτούς σοβαρότατο εμπόδιο!!! 

Δυστυχώς οι Έλληνες πίστευαν εκείνη την εποχή ότι οι ρώσοι θα τους βοηθήσουν, ενώ οι τελευταίοι με κάθε είδους προπαγάνδα και με τους κατασκόπους τους, υπονόμευαν τους αγώνες των Ελλήνων. 

Κάποιοι λίγοι Έλληνες είχαν αντιληφθεί τα ζοφερά παιχνίδια και της Ρωσίας και των άλλων δυνάμεων της εποχής, δηλαδή των γάλλων, των άγγλων και των αυστριακών που υποστήριζαν σθεναρά τους τούρκους. 

Έτσι, ένας συγγραφέας, πιθανότατα ο καθηγητής Θεόκλητος Φαρμακίδης ή ο Δόσιος, έγραψε στο βιβλίο του "Ελληνισμός και ρωσισμός": "Οι ισχυραί Πανσλαβιστικαί εταιρείαι λειτουργούσι εις τα Βόρεια της Τουρκίας με προπαγανδιστάς ρώσους διανοούμενους αξιωματικούς και ιερείς, μ΄ έναν μοναδικό σκοπόν, την εξαφάνισιν του Ελληνισμού". Και προειδοποιούσε τους Έλληνες για τα επερχόμενα κακά: 

"Ουαί εις την Ελληνικήν φυλήν εάν η Ρωσία δυνηθή να πραγματοποιήση τα επί της Τουρκίας σχέδιά της... Η Ρωσία βαδίζει κατά τας περιστάσεις προβλέπει, σταθμίζει, διαγράφει, αλλάζει, ποτέ όμως δεν παρεκτρέπεται της οδού, δεν παρεκκλίνει του σκοπού. 

Το σχέδιον το οποίον επιδιώκει εις την Ανατολήν εσχεδιάσθη υπό του Πέτρου του Μεγάλου και από ενός και ημίσεος αιώνος ακολουθεί αυτό πιστώς και απαρεγκλίτως". 

Από τότε μέχρι σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι σκοποί των μεγάλων δυνάμεων και φυσικά και των ρώσων δεν έχουν αλλάξει! Ουαί και αλίμονο στους Έλληνες που τους πιστεύουν! 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου