28 Αυγούστου 1904 ο Παύλος Μελάς πέρασε στην σκλαβωμένη Μακεδονία και συνάντησε την Αθανασία!


28/8/2021

Στις 28 Αυγούστου του 1904, ο Παύλος Μελάς πέρασε επισήμως, και κρυφά βεβαίως, στην σκλαβωμένη Μακεδονία! Στο πλευρό του, έτοιμοι για την Λευτεριά, βρίσκονταν γενναίοι Μακεδόνες, Κρήτες, Λάκωνες. 

Ο Παύλος Μελάς είχε ήδη επισκεφτεί δύο φορές την βασανισμένη γη κρυφά και με ψευδώνυμο, είχε ήδη νοιώσει στην καρδιά και στο μυαλό του τι σήμαινε η σκλαβιά και η άμετρη βαναυσότητα και των Τούρκων και των Βουλγάρων κομιτατζήδων. 

Έτσι, ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει στην Αθήνα, υπηρετώντας απλά και μόνο στην Σχολή Ευελπίδων. Ήξερε ότι δεν θα ησύχαζε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος εχθρός από την μακεδονική γη. 

Όρμησε μπροστά, κυνηγώντας την Ελευθερία της Μακεδονίας, κυνηγώντας την Αθανασία, θαρρείς. 

13 Οκτωβρίου του 1904 τον σκότωσαν. Τούρκοι, κομιτατζήδες, προδότες, όλοι και όλα ένα κράμα μίσους, με στόχο να εξαφανιστεί το παλικάρι! 

Έγραψε ο Γερμανός Καραβαγγέλης επιστολή στον Ί. Δραγούμη για τον θάνατο του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά: 

Εγώ τον εθρήνησα και τον θρηνώ εισέτι απαρηγόρητος. Φαντάζομαι δε μακρόθεν οποία καταιγίς φρικώδης ενέσκηψεν εις τον δεδοξασμένον οίκον σας και ποίαν πληγήν κατήνεγκεν εις την τρυφερά σου καρδία η ανήκεστος συμφορά. 

Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν απαρηγόρητος, κάθε Έλληνας πατριώτης ήταν απαρηγόρητος. 

Μα και σήμερα, 28 Αυγούστου του 2021, κάθε Έλληνας πατριώτης είναι απαρηγόρητος. Γιατί την λατρεμένη του Παύλου Μελά Μακεδονία την πρόδωσαν οι αντεθνικές πολιτικές του Τσίπρα και του Μητσοτάκη που υπέγραψαν την ψευδο-συμφωνία των Πρεσπών με τους σλάβους. Οι οποίοι σλάβοι, σαν νέοι κομιτατζήδες, νίκησαν τους Έλληνες, χωρίς πόλεμο!!!, και αποκαλούνται "Μακεδόνες". 

Ωστόσο, ο Παύλος Μελάς και νεκρός, ζει. Και τον φοβούνται οι αντιπατριώτες.

2 σχόλια:

  1. Εκτος απο την Κρητη και την Πελοπονησσο στο πλαι του Καστοριανου ηρωα Π Μελα ηταν συσσωμη η δυτικη μακεδονια οπου οι εμποροι ειχαν ηδη καταφυγει στην Ευρωπη κι απο κει βοηθουσαν τον Μελα διαμεσου αγ ορους οπου εξοπλιζονταν τα στρατευματα .Σημερα επ ουδενι δεν θελω να σκεφτομαι των Ελληνων το καταντημα και την εθελουσια υποδουλωση στο διαρε και βασιλευε με πειραζει αφανταστα το Μακεδονικο επειδη ακυρωνει την προσπαθεια του Παυλου αλλα και των στρατιωτων του .Στα φεκ των μνημονιων οι παλιες κυβερνησεις υπεγραψαν την παραχωρηση της Ιστοριας στα Σκοπια των μουσουλμανων .Οταν ενωθει απο μεγαλη βια κι αναγκη το ελληνικο πνευμα ισως τοτε μονο και δια του φιλλεληνικου απανταχου κινηματος ισως δεν αφανιστει εντελως η Ορθοδοξια η Ιστορια η οποια μεταλαμπαδευτηκε απο Μακεδοναι δια του Μ Αλεγανδρου σ ολο τον πλανητη και χαρισε τα φωτα της γνωσης σ ολες τις επιστημες.Ντρεπομαι που δεν μπορω σαν Ελληνιδα να συνβαλλω να αναχαιτιστει η σημερινη κατασταση που οδευει ολοταχως σε καθεστωτα Κορεας και στην εξαφανιση της Ιστοριας των λαων απο αποικιακους λογους και αιτια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβασή σας! Και να είστε βέβαιη ότι μοιραζόμαστε την ντροπή σας... Δεν πρέπει παρόλα αυτά να χάνουμε το κουράγιο και την αισιοδοξία μας, γιατί το έθνος μας πάντα στους λίγους οφείλει και την επιβίωση και την άνθισή του!

      Διαγραφή