Σκόπιμες ή αθέλητες οι ασυναρτησίες του Οικουμενικού Πατριάρχη;


28/8/2021

Δυσάρεστα μας εξέπληξε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην προσπάθειά του να πείσει ότι απαιτείται ο εμβολιασμός για να σωθεί η ανθρωπότητα. Άραγε, είναι σκόπιμες ή αθέλητες οι ασυναρτησίες του που διαδόθηκαν σε όλα τα ΜΜΕ; Και τι είπε; 

Είπε ότι είναι άδικος και παράλογος ο φόβος των ανθρώπων εκείνων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν! Δεν υπάρχει καμία εύλογη δικαιολογία γι΄ αυτή την άρνησή τους! Δεν σκέπτονται λογικά, αδικούν τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους. 

Πώς μπορεί ένας ιεράρχης να μην κατανοεί τον ανθρώπινο φόβο; 

Ο φόβος, σε κάθε ανθρώπινη σκέψη και πράξη, δεν πηγάζει από την λογική! Αυτός που φοβάται, δεν  μπορεί να έχει την λογική εκείνου που δεν φοβάται! 

Ο φόβος είναι μια εσωτερική κατάσταση υποκειμενική και μπορεί να πηγάζει από το συνειδητό ή το υποσυνείδητο του ανθρώπου, όσο αυτός προσπαθεί να προστατευτεί από κάτι, από ένα γεγονός, από έναν συνάνθρωπό του, από μια κακή πράξη που την νοιώθει να εκσφενδονίζεται κατά πάνω του. 

Ο φόβος μπορεί να αναπτύσσεται μέσα στον άνθρωπο εξαιτίας των πράξεων συνανθρώπων του και δη πολιτικών, οι οποίες απειλούν ή νοιώθει ότι απειλούν την ίδια του την ύπαρξη. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει εκ της θέσεως του το ηθικό δικαίωμα να μιλά  απαξιωτικά και να καταδικάζει απροκάλυπτα τους ανθρώπους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Ως ποιμενάρχης οφείλει να σκεφτεί ότι ο Θεός, τον οποίο εκπροσωπεί στην γη, είναι αγάπη και όχι σκόπιμη ή αθέλητη κριτική μίσους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου