ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο μαύρος ρόλος των ρώσων στην Ελλάδα, με σύμμαχο τους βουλγάρους, σελίδα 9

Ντοκουμέντο από το έτος 1963 
Πλήθος ρώσων προπαγανδιστών στην Ελληνική Χερσόνησο ήδη από το 1830! 
Μαζί με τους βούλγαρους άρχισαν να εγκληματούν κατά των Ελλήνων! Και: 
Δεν έπαψαν στιγμή να οραματίζονται την σλαβική αυτοκρατορία!

Οι ρώσοι κατά τα φαινόμενα ήθελαν να βοηθήσουν τους σκλαβωμένους Έλληνες. Κατά τα φαινόμενα όμως. Γιατί, στην πραγματικότητα, έκαναν τα πάντα για να επικρατήσει ο σλαβισμός στην Ελληνική Χερσόνησο. Σύμμαχο κατάλληλο βρήκαν στους αδελφούς τους σλάβους της Βουλγαρίας. 

Ειδικά από το 1830 μέχρι το 1854 στήριξαν με κάθε τρόπο τους βούλγαρους. Να σκεφτεί κανείς ότι ίδρυσαν, μέχρι το 1854, 50 σχολεία στην Βουλγαρία, τα οποία χρηματοδοτούσαν, έδιναν υποτροφίες και βέβαια είχαν βάλει ρώσους δασκάλους. 

Ήθελαν να διαλυθεί η οθωμανική αυτοκρατορία και στην θέση της να κυριαρχήσει η σλαβική, με τους ίδιους βέβαια ηγεμόνες. Και προς αυτόν τον σκοπό, έκαναν όλες τις αναγκαίες γι΄ αυτούς πράξεις:

Πλήθος ρώσων προπαγανδιστών μεταμφιεσμένοι σε ρασοφόρους, εμπόρους, τεχνίτας, γυρολόγους και μικροπωλητές, περιτρέχουν την Μακεδονία, την Ανατολική Ρωμυλία και Βουλγαρία. Προσφέρουν δωρεάν ως επί το πλείστον τις υπηρεσίες τους και μικροδώρα χρήσιμα στους χωρικούς. 

Προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες, και τους σλαβόφωνους, ότι είναι βούλγαροι. Πολλές φορές τα καταφέρνουν ως μεταμφιεσμένοι προπαγανδιστές, αφού έχουν ήδη στήσει οργανωμένα δίκτυα πληροφοριών. Όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν, τις διαβιβάζουν στα κατά τόπους ρωσικά προξενεία. 

Πολλοί μεταμφιεσμένοι, αποδείχθηκε αργότερα, ότι ήταν αξιωματικοί του τσαρικού στρατού, ρώσοι δημόσιοι υπάλληλοι και εθελοντές λόγιοι. Οι ίδιοι άνθρωποι, αργότερα, πρωτοστάτησαν στον ένοπλο αγώνα κατά των Ελλήνων και στην Μακεδονία και στην Ανατολική Ρωμυλία και στην Θράκη. 

Οι ρώσοι καταφέρνουν να πείσουν τους βούλγαρους ότι οι πραγματικοί εχθροί τους είναι οι Έλληνες και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως! 

Το 1845 ιδρύθηκε στην Μόσχα Κομιτάτο υπό την ανωτάτην Προεδρείαν του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Μασέτιεφ, βοηθούμενου υπό τριών ονομαστών πανσλαβιστών, των Κάτκωφ, Κομινώφ και Ατακώφ, διά την διεύθυνσιν της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελληνική Χερσόνησο. 

Διατέθηκαν πολλά χρήματα, και μέσω δημοσιογραφίας, συγγραμμάτων, πλαστών στατιστικών, εξαγοράς ξένων πολιτικών προσώπων, άρχισαν να πείθουν την κοινή γνώμη της Ευρώπης ότι η Μακεδονία, η Ανατολική Ρωμυλία και η Θράκη κατοικούνται από σλάβους, ότι ιστορικώς ήσαν τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας και ότι οι φαινομενικώς υπάρχοντες εκεί Ελληνικοί Πληθυσμοί, δεν είναι τίποτα άλλο  παρά βούλγαροι που εξελληνίστηκαν βιαίως από τον Έλληνα Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Το 1857 ιδρύθηκε στην Μόσχα η "σλαβική αγαθοεργός αδελφότης" Εταιρεία ήτις, υπό τον συγκεκαλυμμένον φιλανθρωπικόν της τίτλον συλλέγει χρήματα στην Ρωσία και σε ολόκληρη την Ευρώπη προς ενίσχυση δήθεν των αναξιοπαθούντων σλάβων της Ελληνικής Χερσονήσου. Στην πραγματικότητα όμως δεν ήτο τίποτα άλλο παρά ένα παρακλάδι του Κεντρικού Κομιτάτου, του οποίου τα μέλη καμουφλαρισμένα με τον σταυρόν της Χριστιανικής αλληλεγγύης, περιτρέχουν μέχρι του 1908 και αργότερα ακόμη την Ελληνικήν Χερσόνησον και εσκόρπιζαν τον τρόμον και τον θάνατον εις τους Χριστιανούς Έλληνας. 

Ασφαλώς, την αγαθοεργόν ταύτην αδελφότητα θα εμιμήθη μετά ένα σχεδόν αιώνα, επί κατοχής, το σλαβικής εμπνεύσεως ΕΑΜ, όταν ίδρυσεν εν Ελλάδι την "Εθνικήν αλληλεγγύην" της οποίας τα εγκλήματα είναι τόσον πρόσφατα. 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου