Η Δικαιοσύνη δεν θέλει καν να ακούσει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους!


18/8/2021

Ούτε η Δικαιοσύνη δεν θέλει να ακούσει τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους! Αλλά, τότε, τι σημαίνει Δικαιοσύνη; Δεν πρέπει αυτή να λειτουργεί ανεξαρτήτως της όποιας κυβέρνησης; 

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων  και ατόμων με αναπηρία είναι πλέον αντιμέτωποι με την αναστολή της εργασίας τους. 

Κάποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τέτοιες δομές αποφάσισαν να προσφύγουν την Δικαιοσύνη. Αλλά, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό!!!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έγιναν στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Δήμο του Βόλου. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν έγκαιρα πως είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να εργάζονται, υπήρχαν άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν. Και βρίσκονται έτσι χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό. 

Ανεμβολιάστοι εργαζόμενοι, στις 9 Αυγούστου, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Τι ζήτησαν; Η δημοτική αρχή, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί ασκηθησόμενης τακτικής αγωγής, να τους αποδεχθεί στην εργασία τους, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Η αίτηση των εργαζομένων για την χορήγηση προσωρινής διαταγής δεν έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, απερρίφθη μάλιστα την ίδια την ημέρα της σχετικής συζητήσεως, στις 12 Αυγούστου. 

6 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι ουσιαστικά άνεργοι πια, και ούτε η Δικαιοσύνη δεν θέλει να ακούσει τα επιχειρήματά τους. 

Ζούμε στους καιρούς της λαστιχοποιημένης Δημοκρατίας!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου