Ο Σολωμού φώναξε, σκαρφαλωμένος στον ιστό: Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά! Και τότε οι άνανδροι Τούρκοι τον πυροβόλησαν...


 14/8/2021

Σολομών Σολωμού: Την λευτεριά συνάντησε, καθώς σκαρφάλωνε στον ιστό, για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Γιατί εκεί, στο πανάρχαιο ελληνικό νησί, στην Κύπρο μας, μόνο η ελληνική σημαία έχει θέση! 

14 Αυγούστου 1996, σαν να μην πέρασε μία μέρα από τότε μέχρι σήμερα! Είναι ολοζώντανη η εικόνα του Παλικαριού στο μυαλό και στην καρδιά των Ελλήνων.

Όλοι ξέρουμε τα γεγονότα: Η πορεία διαμαρτυρίας των μοτοσικλετιστών κατά της τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο μας λύσσαξε τους Τούρκους και άγρια δολοφόνησαν τον Τάσσο Ισαάκ στις 11 Αυγούστου. Ήταν εκείνη την ημέρα που η καρδιά του Σολωμού ράγισε κι από μέσα της άρχισε να ρέει το αίμα της ελληνικής φυλής. 

Ο Σολωμού που μετά την εισβολή των Τούρκων στην Αμμόχωστο, ζούσε στο Παραλίμνι, δεν άντεχε να βλέπει την τουρκική σημαία να κυματίζει στην Ελλάδα του, δεν άντεχε να βλέπει το νεκρό σώμα του Έλληνα αδερφού του Ισαάκ, δεν άντεχε πια να ακούει τις λιγδιασμένες κουβέντες των πολιτικών. 

Δεν άντεχε την σκλαβιά και όρμησε μπροστά, σαν νέος Παλληκαρίδης, σαν νέος Αυξεντίου, σαν νέος Ελεύθερος Έλληνας! Το αίμα της ελληνικής φυλής, όσο σκαρφάλωνε στον ιστό, τόσο τον λευτέρωνε, τόσο πιο κοντά τον έφερνε στην Αθανασία. 

Εκείνα τα δευτερόλεπτα πριν το βόλι τρυπήσει το κεφάλι σου, τι σκεφτόσουν Γενναίε Έλληνα; Τι ένοιωθες; Πες μας το χρυσό μυστικό σου, για να γίνουμε σαν εσένα ήρωες, και φωνάζοντας

Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά

να θυσιαστούμε για την Πατρίδα μας! 

 Ένα είναι το ζητούμενο και ποθούμενο: Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου