Τούρκος αντιπρύτανης: Νησιά Αιγαίου, Δυτική Θράκη, Κύπρος, εντός συνόρων του Εθνικού Όρκου μας! Ιστορικά είναι δικά μας όλα...

 

 4/8/2021

Προκλητικός ο ανιστόρητος καθηγητής ιστορίας και αντιπρύτανης στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Ιλιάς Τοπσακάλ που υποστηρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου, η Δυτική Θράκη και η η Κύπρος βρίσκονται εντός των συνόρων του Εθνικού Όρκου των Τούρκων. 

Τις  απόψεις του δεν τις εκφράζει σε κάποιο μικρό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά στο ισχυρό cnnturk. 

Υποστηρίζει ο ανεκδιήγητος ιστορικός ότι το ζήτημα των ελληνικών νησιών στο διεθνές δίκαιο είναι αμφισβητούμενο θέμα. Και πάει και πιο πέρα την προκλητικότητά του: Ακόμα κι αν εμείς (οι Τούρκοι δηλαδή) δηλώσουμε ότι εγκαταλείπουμε αυτά τα νησιά (εννοεί τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κύπρο μας), τα νησιά αυτά είναι εντός του Εθνικού Όρκου μας. 

Δεν διστάζει να πει ότι ιστορικά οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στην Δυτική Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, και ο λόγος του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί είναι ιστορικός!... (Πληροφορίες από tourkikanea)

Να του θυμίσουμε ότι ιστορικά και το Αιγαίο, και η Θράκη, και η Κύπρος, και τα Μικρασιατικά Παράλια είναι Ελληνικά. Και η Κωνσταντινούπολη, στην οποία σήμερα διδάσκει, είναι ιστορικά Ελληνική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου