Το θεριό καταβροχθίζει ζώα, ψυχές και βιος!

5/8/2021

 Ώρες και μέρες δυστυχίας που γίνονται αιώνες, αφού το θεριό καταβρόχθισε και συνεχίζει να καταβροχθίζει ζώα, ψυχές και το βιος των Ελλήνων. 

Οι φωτιές κυνήγησαν και συνεχίζουν να κυνηγούν τα δάση, τα ζώα, τους ανθρώπους σε Ρόδο, Θράκη, Αττική, Ηλεία, Εύβοια, Χαλκιδική... Τυχαία η σειρά των ονομάτων, αφού η συμφορά είναι παντού του Χάρου παιδί. 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίρνει ύφος και να στέκεται σε απόσταση από την πύρινη λαίλαπα, κάνοντας σχόλια για τις φωτιές και παινεύοντας τους πολιτικούς χειρισμούς. Κανείς, και πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός της χώρας. 

Προσπαθούμε να μην του κακιώσουμε που όταν το θεριό ξέσπασε στην πατρίδα, αυτός έκανε διακοπές στην θάλασσα παρά τα σοβαρά εθνικά μας προβλήματα. Του κακιώνουμε, όμως, απροκάλυπτα γιατί πήγε στης τραγωδίας τον τόπο και έκανε δηλώσεις. Έπρεπε να πάρει την μάνικα και να βοηθήσει τους πυροσβέστες στην κατάσβεση της φωτιάς, αυτούς τους πυροσβέστες που φοβούνται να εμβολιαστούν και τους έβγαλε στην διαθεσιμότητα. Αλλά, αυτοί οι πυροσβέστες τολμούν να τα βάλουν με το θεριό, ενώ ο πρωθυπουργός όχι.

Κι έχουμε κι εκείνον της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έπρεπε να κρυφτεί, γιατί έχει λόγο να δώσει στα καμένα από την πυρκαγιά κορμιά και στους συγγενείς τους, στο Μάτι. Δεν έχει σημασία που χρόνος κύλησε από τότε, το θεριό είναι ίδιο, και η τραγωδία αμείωτης έντασης. Κι όμως, μιλά ο άνθρωπος αυτός σήμερα για την αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της, ενώ τότε δεν είχε παραιτηθεί, γεγονός που θα αποδείκνυε ότι έχει συνείδηση και πολιτική και ηθική. 

Οι Έλληνες πονούμε αφόρητα εξαιτίας των πληγών και των κραυγών που πίσω του αφήνει το θεριό. Η φωτιά άρπαξε στην αδηφάγο κοιλιά της τα αθώα ζώα, τα δάση τα ζωογόνα, το βιος των συμπατριωτών μας, δηλαδή τους ιδρώτες και τις αγωνίες μιας ζωής. 

Συμπάσχουμε και φοβόμαστε μαζί τους, γιατί όλοι ξέρουμε ότι αυτό το θεριό ποτέ δεν ησυχάζει και δεν κάνει διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου