Συγκλονιστικό: Μεταφέρουν στα χέρια τους κατάκοιτους!


8/8/2021

Εύβοια: Στο Πευκί, οι γλώσσες της φωτιάς τρέχουν αμείλικτα, καταπίνουν ζώα, δέντρα, σπίτια, νοικοκυριά. Η κατάσταση είναι τραγική και αδιέξοδη. 

Οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Αλλά μπορούν ακόμα να περπατήσουν, να τρέξουν, να σωθούν, έστω κι αν πίσω τους αφήνουν το βιος και τις αναμνήσεις της ζωής τους. 

Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που είναι κατάκοιτοι, που δεν μπορούν να κινηθούν, να φύγουν, να προστατευτούν. Η εικόνα του κατάκοιτου ανθρώπου που τον κουβαλούν δύο άλλοι Έλληνες για να τον οδηγήσουν σε ασφαλές μέρος, είναι συγκλονιστική! 

Στην θέση αυτού του ανήμπορου ανθρώπου μπορεί να βρεθεί, ανά πάσα στιγμή, καθένας από εμάς, ή να βρίσκεται ήδη κάποιος αγαπημένος μας. Σκεφτείτε πόσο οδυνηρό είναι για τον ανήμπορο άνθρωπο, να βλέπει ότι γύρω του όλα γκρεμίζονται και καίγονται και να μην μπορεί ο ίδιος να κάνει τίποτα. Αν βάλουμε στην θέση του τον εαυτό μας, τότε μόνο θα συγκλονιστούμε! Και θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Διαφορετικά, θα κάνουμε σχόλια βαρύγδουπα, αλλά την επόμενη ώρα θα έχουμε ξεχάσει την ανημποριά που όμως καραδοκεί να επιτεθεί και σε εμάς! 

Εύγε στους Έλληνες που βοηθούν τους ανήμπορους συμπατριώτες μας! Με τις πράξεις τους αυτές νικούν το τέρας της φωτιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου