Διαμαρτυρία Αφγανών στο Σύνταγμα, σήμερα: Κατηγορούν την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!


19/8/2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα οι Αφγανοί. 

Υποστηρίζουν ότι  κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν, τα αδέρφια τους δολοφονούνται, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα σύνορα γι΄ αυτούς. 

Φωνάζουν ότι όλοι τους πρόδωσαν και  τώρα πεθαίνουν. 

Προφανώς δεν τους αρέσει που βρίσκονται στην Ελλάδα, παρόλα αυτά εξοργίζονται στην προοπτική να μην τους επιτραπεί η λαθραία είσοδος στην πατρίδα μας. Αυτό το δήλωσε και χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή, ένας Αφγανός που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν είναι φιλόξενη χώρα. 

Ωστόσο, ζει εδώ. Και καμία άλλη χώρα δεν τον δέχεται. Πώς λέγεται αυτό; Αχαριστία; Αγνωμοσύνη; Παραλογισμός; Σκοπιμότητα; 

Στην σημερινή διαμαρτυρία τους ευχαρίστησαν ειρωνικά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, λέγοντας ότι τώρα πια ξέρουν ότι δεν θα γυρίσουν σπίτι τους, και γιατί δεν θα γυρίσουν. 

Αλλά, όταν ήρθαν εδώ παράνομα, δεν είχαν την εξουσία οι Ταλιμπάν στην χώρα τους. Γιατί δεν έμειναν στον τόπο τους τότε; Δεν θα είχαν εμποδίσει την κυριαρχία των Ταλιμπάν; Όπως και να έχει, σκοπό να γυρίσουν στην πατρίδα τους, δεν είχαν, αυτό είναι ξεκάθαρο. 

Σε τελική ανάλυση, μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα, μπορεί να φιλοξενήσει έναν ορισμένο αριθμό αλλοδαπών, όσο δημοκρατική και φιλάνθρωπη κι αν είναι. Διαφορετικά, δεν μπορεί να προσφέρει, τίποτα, και σε κανέναν. 

Και στην δική μας χώρα, έχει προ πολλού ξεπεραστεί ο αριθμός των ξένων που μπορούμε να φιλοξενήσουμε υπό ανθρώπινες συνθήκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου