ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ: Οι σλάβοι γεμίζουν το Άγιο Όρος με όπλα, με σκοπό την κυριαρχία τους σε Μακεδονία και Θράκη, σελίδα 13


Ντοκουμέντο από το έτος 1963 

Η Ρωσία απλώνει τα εγκληματικά δίχτυα της στο Άγιο Όρος και το κάνει ορμητήριο για την εξάπλωση του πανσλαβισμού στην Ελλάδα. 

Για τον σκοπό αυτό, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα και να γεμίσει το Άγιο Όρος με όπλα και πολεμοφόδια.

Από του 1870 άρχισε εις την Ελληνικήν Χερσόνησον άγριος αγών των σλάβων για να αρπάξουν τα ελληνικά εδάφη. Οι Έλληνες μάχονταν, αλλά ο αγών ήταν άνισος.

Οι βούλγαροι, ως εκπρόσωποι των σλάβων, μάχονται με άφθονα μέσα και την ηθική και υλική υποστήριξη της Ρωσίας και του καθολικισμού. 

Έναντι των, ο Ελληνισμός μόνος, ανυπεράσπιστος, χωρίς ούτε αυτήν την υποστήριξη της επισήμου Ελλάδος, η οποία δεν έχει ακόμη κατανοήσει τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει ο Βόρειος Ελληνισμός. (Ακριβώς ό,τι συμβαίνει και το 2021)

Οι Έλληνες αντιδρούν με όλην των την δύναμιν. Οι πλέον μορφωμένοι αμέσως αντιλαμβάνονται τους πολιτικούς σκοπούς της προπαγάνδας (οι σημερινοί "μορφωμένοι" της Ελλάδας είναι συμμέτοχοι στην εις βάρος του Ελληνισμού προπαγάνδα των σλάβων!). Ευτυχώς είναι πολύ ολίγοι (δυστυχώς σήμερα είναι πολλοί). Εν την ολότητι όμως δυνάμεθα να είπωμεν ότι ο θρύλος του Αγαθαγγέλου, περί του Ξανθού Γένους, αρχίζει να καταπίπτη εις τον Βόρειον Ελληνισμόν. 

Η ελευθέρα όμως Ελλάς εξακολουθεί να υπνώττη (και σήμερα η Ελλάς υπνωτισμένη είναι). 

Λίαν αποκαλυπτικόν επί των μεθόδων τας οποίας εφήρμοσεν η ρωσική πολιτική διά του πανσλαβιστικού κομιτάτου την εποχήν εκείνην, είναι το ακόλουθον έγγραφον του κεντρικού κομιτάτου Πετρουπόλεως προς τον εν Θεσσαλονίκη γενικόν πρόξενον της Ρωσίας, με ημερομηνία 14/26 Νοεμβρίου 1872 και το οποίο αργότερα περιήλθεν εις Ελληνικάς χείρας. 

"Το κεντρικό κομιτάτο Πετρουπόλεως λαμβάνει την τιμήν να αναγγείλη υμίν ότι Διαταγή της Αυτού Αυτοκρατορικής υψηλότητος του σεβαστού υμών προέδρου το Πρακτορείον του Αγίου Όρους θέλει μετασχηματισθή εις οργανωτικόν κομιτάτον. Το κομιτάτον τούτο θα έχει αποστολήν

1.Να συστήσει εν τω Μοναστηρίω το λεγόμενο Ρουμανικό, αποθήκην όπλων και πολεμοφοδίων. (Εννοεί την προ ολίγου αρπαγείσαν υπό των ρώσων από των Ελλήνων δι΄ απάτης Μονήν Αγίου Παντελεήμονος). 

2.Να εκπέμψει εις Μακεδονίαν, Θράκην, Βουλγαρίαν και Παλαιάν Σερβίαν αποστόλους εντεταλμένους την διανομήν βιβλίων και χρημάτων και την στρατολογίαν οπαδών της σλαβικής υποθέσεως και εθελοντών διά το πατριωτικό κίνημα. 

3.Να ιδρύσει εν Χερσονήσω του ΑΘΩ ρωσικάς και βουλγαρικάς αποικίας με σκοπό της μεταμορφώσεως του μέρους τούτου εις Χώραν ουσιωδώς σλαβικήν. 

Επί τω σκοπώ τούτω, ουδενός μέσου θέλουσι φεισθή προς αφαίρεσιν από των Ελλήνων εν διαστήματι ετών τινών όλων των γαιών των Μοναστηρίων του ΑΘΩ και των γαιών των αίτινες μένωσι έτι εν τη κατοχή αυτών. 

4.Το οργανωτικόν κομιτάτον θα έχει εις την διάθεσίν του το  ποσόν των 50.000 ρουβλίων ετησίως. 

Η διάθεσις δε αυτών ανατίθεται εις τον αυτοκρατορικόν πρόξενον Θεσσαλονίκης, όστις θα έχει την υποχρέωση να διαμένει το ήμισυ έτος στο Άγιον Όρος. Κατά την απουσία αυτού η Προεδρεία περιέρχεται εις τον Οσιώτατον Πατέρα Ιερώνυμον παρ΄ ω θα ώσι προσκεκολλημένοι εκ των Μοναχών των συστηθέντων υφ΄ υμών εις την προστασίαν του κομιτάτου. Ήτοι οι Πατέρες Μακάριος (ρουσικόν) Βενιαμίν και Στέφανος (της Λαύρας)". 

Συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου