6 Σεπτεμβρίου 1955: Πώς γίνεται να είσαι φίλος με τον Τούρκο σήμερα και να μιλάς για το ανθελληνικό μένος των Τούρκων;


 6/9/2021

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Δένδιας, που πολλάκις τόνισε ότι είναι καλός φίλος με τον ομόλογό του Τούρκο, τον Τσαβούσογλου, έκανε σήμερα μία ανάρτηση για τα οδυνηρά γεγονότα και την άκρατη βία που υπέστησαν οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη την νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955:

"66 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", δεν λησμονούμε το πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955. Είχε ολέθριες συνέπειες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και αποτέλεσε την απαρχή της μετέπειτα δραματικής συρρίκνωσής του, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης". 

Αν τα εννοεί, τότε δεν μπορεί να είναι φίλος με τον Τούρκο που θέλει το Αιγαίο και την Θράκη μας, σήμερα. Αλλά, τα δηλώνει και τα δύο, και τουρκόφιλος και υπερασπιστής των ελληνικών δικαίων. Γίνεται αυτό; Δεν γίνεται. 

Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την νύχτα της 6ης Σεπτεμβίου 1955, μετά από προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη (το αποκαλούμενο σπίτι του Κεμάλ) και ότι τάχα οι Έλληνες έβαλαν βόμβα, τουρκικός όχλος ξέσπασε σε λεηλασίες, βιαιότητες και μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία κατά των Ελλήνων (και άλλων μειονοτήτων στην Πόλη). 

Επρόκειτο αποδεδειγμένα για έγκλημα εκ προμελέτης της τότε τουρκικής κυβέρνησης Μεντερές. Και, φυσικά, όλοι οι Τούρκοι που προκάλεσαν συμφορές στον Ελληνισμό της Πόλης, δικαιώθηκαν, πλούτισαν και απέκτησαν υψηλά αξιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου