Βότανο όπλο κατά του κορωνα-ιού βάσει επιστημονικών μελετών! Γιατί το κρύβουν;


 23/9/2021

Υπάρχει ένα βότανο όπλο κατά του κορωνα-ιού! Ένα βότανο που φαίνεται ότι προλαμβάνει αλλά και καταπολεμά τον κορωνα-ιό, ακόμα και την μετάλλαξη Δ!!! Έχουν γίνει επιστημονικές έρευνες που καταδεικνύουν τις άριστες ιδιότητες αυτού του βοτάνου, ωστόσο, παγκοσμίως, οι κυβερνητικές επιστημονικές επιτροπές για την αντιμετώπιση του κορωνα-ιού δεν ασχολούνται με τα βότανα, ή τα κρύβουν (όπως πιστεύουν πολλοί), γιατί τα βότανα δεν συμβάλλουν στην αύξηση των κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ποιο είναι το βότανο με τα θαυματουργά φυσικά συστατικά;

Η Αρτεμισία (Artemisia annua), μαζί και τα διάφορα είδη αυτής της οικογένειας. Το βότανο, καθώς λέγεται, πήρε το όνομά του από την αρχαία Ελληνίδα θεά του κυνηγιού, την Άρτεμις.  

Μια από τις πιο σημαντικές μελέτες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της Αρτεμισίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνα-ιού, είναι αυτή που δημοσιεύθηκε στο "Journal of Ethnopharmacology", στις 28 Ιουνίου 2021. Μια νέα έκδοση της μελέτης δημοσιεύθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Δρ Mangalam S Nair, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας στην Ινδία. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν ότι τα εκχυλίσματα της Αρτεμισίας (με έγχυση δηλαδή του φυτού) αναστέλλουν την μόλυνση από Covid-19. Το δραστικό συστατικό του φυτού που το μετατρέπει σε "όπλο" κατά του κορωνα-ιού είναι η αποκαλούμενη αρτεμισινίνη. Αυτή η ουσία μαζί με τα άλλα δραστικά συστατικά του φυτού, το καθιστούν σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δραστικά συστατικά της Αρτεμισίας επιτρέπουν να συμβεί ένα μπλοκάρισμα του ιού, ακριβώς πριν την είσοδό του στα κύτταρα του ανθρώπου. Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών in vivo είναι άκρως ενθαρρυντικά για την αντιμετώπιση του κορωνα-ιού. 

Και η νεότερη έκδοση της μελέτης (τον Σεπτέμβριο) διαβεβαιώνει ότι είναι αποτελεσματική η δράση του φυτού στην αντιμετώπιση του κορωνα-ιού, συμπεριλαμβανομένης και της μετάλλαξης Δέλτα.

 Άλλη μία σημαντική μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από τον Κινέζο επιστήμονας Δρ Zhou και την ομάδα του, η οποία έχει δημοσιευθεί στην γνωστή ιατρική επιθεώρηση Nature. Αντικείμενο της μελέτης ήταν η αποτελεσματική δράση της Αρτεμισίας στην καταπολέμηση του κορωνα-ιού. 

Τα αποτελέσματα και αυτής της μελέτης (δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουλίου 2021) καταδεικνύουν, όπως ακριβώς και η προηγούμενη μελέτη, την ουσιαστική συμβολή του βοτάνου Αρτεμισία στην αντιμετώπιση του κορωνα-ιού, χάρη στα δραστικά συστατικά της, αρτεμισινίνη, αρτεσουνάτε και αρτεμεθέρη. Αυτά τα δραστικά συστατικά συμβάλλουν, ώστε ο ιός να μην καταφέρνει να μπει στα ανθρώπινα κύτταρα. Ακόμα παραπέρα, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κορωνα-ιού, ακόμα κι αν αυτός έχει ήδη εισβάλλει στα κύτταρα.

 Να μην ξεχνούμε ότι ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης στήριζε την θεραπεία των ασθενών του στα βότανα. Ενώ, σήμερα, η πλειοψηφία των γιατρών προσπαθεί να αποδομήσει την αξία των βοτάνων στην θεραπεία των ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου