Συγκλονιστική Παπαθανάση: Δεν θέλω να γίνω Ελληνίδα, είμαι Ελληνίδα!!!


30/9/2021

Αμέτρητοι αλλοδαποί μπαίνουν λαθραία στην Ελλάδα και "γίνονται Έλληνες" με γρήγορες διαδικασίες που δεν έχουν διαφάνεια και ζημιώνουν το ελληνικό έθνος. Ωστόσο, αν μία γυναίκα φωνάζει ότι είναι Ελληνίδα, γιατί ο πρόγονός της αγωνίστηκε και πέθανε για την Ελλάδα, η ελληνική πολιτεία δεν την ακούει και της αρνείται την καταγωγή της!!! Συγκλονιστικά όσα λέει:

Την Α. Παπαθανάση, τη βαραίνει το στοιχείο της «αλβανικής εθνικότητας». Πάνε δύο δεκαετίες που πηγαινοερχόταν στο γραφείο των Αλλοδαπών και κατόρθωσε να φθάσει μέχρι την Επιτροπή αξιολόγησης και πολιτογράφησης, αλλά…

-Γιατί θέλεις να γίνεις Ελληνίδα; Την ρώτησαν από την Επιτροπή.

-Δε θέλω να γίνω Ελληνίδα, είμαι Ελληνίδα.

-Γνωρίζεις κανέναν ήρωα στην Αλβανία!!!! (Δεν της είπαν Βόρεια Ήπειρο)

-Ναι γνωρίζω. Το Φίλιππα Παπαθανάση, ο οποίος δικάστηκε ισόβια και πέθανε στις αλβανικές φυλακές διότι αγαπούσε την Ελλάδα και αγωνιζόταν γι’ αυτήν.

Έψαξε η Επιτροπή σε κάποιον κατάλογο που είχε μπροστά της.

-Το όνομα αυτό δεν είναι καταχωρημένο στον κατάλογό μας.

- Αν δεν είναι καταχωρημένο, να το γράψετε. Με κεφαλαία κιόλας. Τους είπε με υπερηφάνεια, αλλά η υπερηφάνεια αυτή επηρέασε αρνητικά στην Επιτροπή. Πάλι θα μείνει με το χαρτί του αλλοδαπού. Πάλι κάποια θα την ειρωνεύεται: «Εγκώ είμαι Ελληνίδα, όκι εσύ…» (Πηγή: Βαγγέλης Παπαχρήστος, sfeva.gr)

Φωτογραφία: Προτομή Φίλιππα Παπαθανάση στην Ραχούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου