Μελέτη: Τα αγόρια, μετά από το εμβόλιο Pfizer, πιο πιθανό να εισαχθούν σε νοσοκομείο με καρδιακή φλεγμονή!


 11/9/2021

Μελέτη απολύτως ανησυχητική κυρίως για τα αγόρια 12 ετών και άνω! Πιο ευάλωτα σε παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech!

"Τα υγιή αγόρια είναι πιο πιθανόν να εισαχθούν σε νοσοκομείο, με φλεγμονή στην καρδιά, δηλαδή εξαιτίας μιας από τις "σπάνιες" παρενέργειες του εμβολίου Pfizer/BioNTech κατά του κορωνα-ιού", υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα ιατρικά δεδομένα και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα αγόρια 12-15 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, έχουν 4 έως 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με μυοκαρδίτιδα που συνδέεται με το εμβόλιο, παρά να καταλήξουν στο νοσοκομείο με κορωνα-ιό, σε διάστημα τεσσάρων μηνών. 

Τα προβλήματα για τα αγόρια αυτής της ηλικιακής ομάδας εμφανίστηκαν σε διάστημα λίγων ημερών μετά την δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου. Ίδια παρενέργεια και με το εμβόλιο Moderna. 

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένα ποσοστό περίπου 86% των αγοριών που μετά το εμβόλιο υπέφεραν από παρενέργειες, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η μελέτη έγινε από την Dr Tracy Hoeg και τους συνεργάτες της στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Μελέτησαν τα ιατρικά δεδομένα από παιδιά 12 έως 17 ετών κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2021. 

Σύμφωνα με αυτούς τους ερευνητές, τα κορίτσια της ίδιας ηλικιακής ομάδας, μετά και την 2η δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech, έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τις παρενέργειες. (Πληροφορίες από the guardian)

Σίγουρα το τοπίο των παρενεργειών από τα εμβόλια κατά του κορωνα-ιού είναι ακόμα θολό και ασαφές. Οι επιστήμονες επιμένουν ότι οι παρενέργειες είναι σπάνιες. Το ερώτημα, όμως, για έναν γονιό είναι: Κι αν είναι το δικό μου παιδί που θα πάει στο νοσοκομείο με μυοκαρδίτιδα;;; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου