Ο ύπουλος ρόλος του χολυγοντιανού σταρ Ρίτσαρντ Γκιρ κατά του πρώην Ιταλού υπουργού Ματέο Σαλβίνι

                                                                                            Matteo Salvini και Richard Gere/DR
26/10/2021

Θα καταφέρει ο αριστερο-ιδεολόγος Ρίντσαρντ Γκιρ να στείλει στην φυλακή τον Ματέο Σαλβίνι; 

Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι αυτή η δίκη, στην οποία ήρθε ο Ρίτσαρντ Γκιρ από το Χόλυγουντ ως μάρτυρας κατηγορίας μου,

για να σας πείσει ότι είμαι ο κακός, δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, πρώην υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας που δικάζεται γιατί δεν επέτρεψε να αποβιβαστούν σε ιταλικό έδαφος 147 λαθρομετανάστες που βρίσκονταν σε πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms. 

Ελπίζω, πρόσθεσε ο Σαλβίνι, αυτή η δίκη να κρατήσει το λιγότερο δυνατό, γιατί πραγματικά πρέπει να ασχοληθούμε με σοβαρότερα προβλήματα. 

Ωστόσο, ο πρώην Ιταλός υπουργός Σαλβίνι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 15 ετών, αν τελικά καταφέρουν να επιβάλλουν το θέλω τους ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η ΜΚΟ. 

Πώς εμπλέκεται το χολυγουντιανός σταρ στην υπόθεση; 

Όλα έγιναν τον Αύγουστο του 2019, όταν η συγκεκριμένη ΜΚΟ προσπαθούσε να αποβιβάσει τους παράνομους μετανάστες σε ιταλικό έδαφος. Επειδή για ημέρες ο Σαλβίνι αρνιόταν να υποχωρήσει, ήρθε προς βοήθεια της ΜΚΟ, πάνω στο πλοίο, ο Ρίτσαρντ Γκιρ που είναι αριστερής ιδεολογίας και πρακτικής. Προσπάθησε να επιβληθεί, εκμεταλλευόμενος την θέση του, ενώ στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκαν οι παράνομοι αλλοδαποί ως όμηροι για να ασκηθεί μία ακραία πολιτική επιβολής κατά της Ευρώπης. 

Ο Σαλβίνι, αντιλαμβανόμενος αυτό το εκβιαστικό παιχνίδι, αρνήθηκε την αποβίβαση των αλλοδαπών, τους οποίους όμως μετά από 6 ημέρες η ΜΚΟ κατάφερε να τους αποβιβάσει σε κάποιο άλλο λιμάνι. 

Το σημερινό σύστημα εξουσίας της Ιταλίας έχει ταχθεί υπέρ της ΜΚΟ και του Ρίτσαρντ Γκιρ, με αποτέλεσμα ο Σαλβίνι να βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή φυλάκιση. (Πληροφορίες από fl24.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου