Γάλλος φιλοβούλγαρος Beaulieu: Ζήτω η σλαβική επανάσταση στην Μακεδονία! Ναι, στην αυτόνομη Μακεδονία!


28/11/2021

Σλαβική προπαγάνδα, τότε και σήμερα: Η Μακεδονία στους Μακεδόνες. Με την "ευγενική χορηγία" των ευρωπαϊκών δυνάμεων! 

Στόχος των βουλγάρων επί δεκαετίες ήταν η Μακεδονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος, και φυσικά δικό τους! Το σύνθημα των σλάβων: Η Μακεδονία στους Μακεδόνες. Γι΄ αυτόν τον λόγο δρούσαν βουλγαρικά κομιτάτα στην Μακεδονία, ενώ ακόμα οι τούρκοι ήσαν κατακτητές στα ιερά ελληνικά εδάφη. Τα βουλγαρικά κομιτάτα υποστηρίζονταν σθεναρά από τους ρώσους, εκείνη την εποχή που οι τούρκοι συνέχιζαν να χτυπούν, να βασανίζουν και να δολοφονούν Έλληνες. 

Η κατάσταση στην Μακεδονία μας ήταν ιδιαίτερα οξυμένη με τις τουρκικές και βουλγαρικές τρομοκρατικές δράσεις, ενώ το ελεύθερο ελληνικό κράτος για τους δικούς του λόγους δεν είχε ακόμα στείλει στην Μακεδονία ικανή στρατιωτική δύναμη που θα βοηθούσε τους ταλαιπωρημένους Έλληνες να αντέξουν τις αλλεπάλληλες ληστρικές επιδρομές και τις λαφυραγωγήσεις. 

Αψευδής εξιστόρηση των γεγονότων της εποχής εκείνης γίνεται στην έκθεση (1902) του άγγλου γενικού προξένου Θεσσαλονίκης. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αυτής δημοσιεύθηκε σε ντοκουμέντο του 1963 με τίτλο: Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβουλή: 

"Εκ των δύο βουλγαρικών κομιτάτων το υπό την αρχηγίαν του Σαράφωφ (Ε.Μ.Ε.Ο.)  εργάζεται επί προδιαγεγραμμένου σχεδίου υπέρ της Μακεδονικής αυτονομίας, εν τη πεποιθήσει ότι η επί της Μακεδονίας κυριαρχία αργά ή γρήγορα θα περιέλθει εις χείρας των βουλγάρων".

Ο άγγλος πρόξενος τόνιζε ότι οι χωρικοί στην Μακεδονία διά της βίας πήγαιναν με τους βουλγάρους. "Αλλά λέω ότι ο κομιτατζής είναι σκληρότερος δεσπότης από τον τούρκον και μεταξύ αυτών πιέζεται ο Μακεδονικός λαός... 

Η δολοφονία είναι το κυριότερο όπλο των κομιτάτων". 

Οι Έλληνες είναι κυρίως τα θύματά τους, κατά χιλιάδες εφονεύθησαν οι Έλληνες κατά τα τελευταία έτη. Οι θηριωδίες των βούλγαρων κομιτατζήδων δεν είχαν σταματημό. Το 1903 δημοσιεύθηκε η βρετανική κυανή βίβλος, στην οποία συνοψίζεται η δράση του κομιτάτου: 

"Αθώων και αόπλων εκβιάσεις. Ληστείες, δολοφονίες ανδρών και γυναικών. Ανελεήμονα βασανιστήρια ιερέων, ιατρών και διδασκάλων κατακρεουργήσεις, ναών εμπρησμοί, αναρχική δυναμίτις κατά παντός φίλου της τάξεως και του νόμου... Γενική τρομοκρατία, πλημμύρα αίματος δι΄ απαγωγών και σφαγών". 

Στο πλευρό των βουλγάρων ήταν οι ρώσοι, οι αυστριακοί αλλά και οι γάλλοι. 

Μάλιστα, ο γάλλος φιλοβούλγαρος Anatol Leroy Beaulieu δημοσίευσε σε έγκριτη παρισινή εφημερίδα άρθρο με το οποίο εγκωμίαζε την "σλαβική επανάσταση στην Μακεδονία", δικαιολογώντας απόλυτα την συμπεριφορά των σλάβων. Συνιστούσε δε και την αυτονόμηση της Μακεδονίας ή τουλάχιστον την διευκόλυνση αυτής υπό των Μεγάλων Δυνάμεων. 

Ίδια ακριβώς η συμπεριφορά των Ευρωπαίων και σήμερα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου