Γάλλος επιδημιολόγος Toubiana: Η πρώτη φορά είναι τραγωδία, η πέμπτη άσχημη φάρσα! Δεν έχουμε επιδημία!


 26/11/2021

-Με 31 ασθενείς σε 100.000 κατοίκους δεν θα μιλούσαμε για πανδημία ή επιδημία ούτε για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών.  

-Πώς ορίζονταν μία ασθένεια ως επιδημία στην εποχή προ Covid-19.

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Laurent Toubiana, μιλώντας για την επιδημία Covid-19, επικαλείται τα λόγια του Καρλ Μαρξ "η πρώτη φορά είναι τραγωδία, η δεύτερη είναι φάρσα... σήμερα βρισκόμαστε στην πέμπτη φάρσα!...

 Στην συνέντευξη που έδωσε στην γαλλική FranceSoir, τόνισε ότι η κυβέρνηση (ακριβώς όπως και η ελληνική) λαμβάνει υπόψη της ακραίους ανησυχητικούς δείκτες που προκαλούν φόβο και άγχος, όπως για παράδειγμα τον αριθμό των ατόμων που έχουν διαγνωστεί θετικοί σε Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, τον οποίο αριθμό κατόπιν τον φουσκώνει τεχνητά μέσω της"τεστομανίας" της (χρησιμοποίησε την λέξη testomania). 

Αυτό είναι μεγάλο λάθος, τονίζει ο επιδημιολόγος Laurent Toubiana και εξηγεί ότι ΠΑΝΤΑ για να χαρακτηρισθεί μία ασθένεια ως επιδημία, από τον επιστημονικό κόσμο εξεταζόταν ο αριθμός των αρρώστων και των νεκρών.

Ενώ, σήμερα, εξετάζεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν χαρακτηρισθεί θετικοί στον κορωνα-ιό βάσει μίας αχνής γραμμής του ιού πάνω στο τεστ.

 Ο Laurent Toubiana αποδοκιμάζει τις κυβερνητικές επιλογές που δίνουν προτεραιότητα σε δείκτες που ενισχύουν τον φόβο, τονίζοντας: Αν πείτε στους ανθρώπους ότι στο αποκορύφωμα του τέταρτου κύματος, τον προηγούμενο Αύγουστο, υπήρχαν 31 ασθενείς από Covid-19 (και δεν κάνετε αναφορά στα θετικά τεστ) ανά 100.000 κατοίκους, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να αιτιολογήσετε τα σκληρά μέτρα της καραντίνας και του γενικού εμβολιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου