Το 2022 το Έθνος να υψωθεί και ο διπρόσωπος πολιτικός τον Κατάδεσμο της Πέλλας να υποστεί!


 31/12/2021

Στο ξεψύχισμα του χρόνου, μια κατάρα γεννιέται για τους πραγματικά κακούς αυτού του ιερού τόπου! Και ευχές από τα μύχια της ψυχής για την πατρίδα που πρέπει να την προσέχουμε το 2022 πιο πολύ από χθες, πιο δυνατά από προχθές, πιο επίμονα και παθιασμένα από τις προηγούμενες χρονιές!

Αιώνες πριν, στην μακεδονική μας γη, στην Πέλλα μας. Πάθος κι έρωτας, εγκατάλειψη, αγάπη που έγινε μίσος και μίσος που έγινε Κατάδεσμος, κατάρα δηλαδή! 

Και τούτος ο Κατάδεσμος της Πέλλας ήταν αδύνατον να παραμείνει κρυμμένος στης ελληνικής γης τα έγκατα, ήθελε να ΄ρθει στο φως, από μάτια σύγχρονων Ελλήνων να διαβαστεί, ώστε η αγάπη που έγινε  μίσος γνωστή να γίνει και αιώνια να μείνει.

                                                                                                                        (wikipedia)

Ο Διονυσοφών εγκατέλειψε την Δαγίνα για να παντρευτεί την Θετίμα. Η προδομένη όμως δεν άντεχε την ιδέα της εγκατάλειψης, κι ούτε μπορούσε να φανταστεί την ζωή της χωρίς τον αγαπημένο της. Τον καταράστηκε λοιπόν, άλλη γυναίκα να μην μπορεί να παντρευτεί, παρά μόνο αυτήν. Και η κατάρα θα λυνόταν, μόνο αν η ίδια το επιθυμούσε και το προκαλούσε.

Επειδή όμως πάθος κι έρωτας κι αγάπη δεν γεννιούνται μόνο ανάμεσα σε ανθρώπους, αλλά κι ανάμεσα σε ανθρώπους και στην πατρίδα τους, κι επειδή η θαυμαστή μας γλώσσα το επιτρέπει, τολμώ να δώσω στους στίχους του Κατάδεσμου της Πέλλας έννοια μεταφορική. 

Διονυσοφών είναι ο πολιτικός. Θετίμα είναι η εξουσία. Και Δαγίνα μία απλή Ελληνίδα.

Ο Διονυσοφών στις μέρες μας διαθέτει χαμαιλεόντιες ικανότητες. Μια παίρνει το πρόσωπο του Αλέξη, και μια το πρόσωπο του Κυριάκου. 

Η Θετίμα η άτιμη είναι πάντα ίδια. Από το βάθος των αιώνων μέχρι σήμερα, πλανεύτρα, ξελογιάστρα, ανήθικη, μάγισσα κακιά. 

Και η ταπεινή Δαγίνα, ω την δόλια! Αποδέχθηκε το ρομαντικό κάλεσμα της αγάπης του ανδρός, παρασύρθηκε από υποσχέσεις και τάματα που όλα έγιναν τελικά συντρίμμια και ξαφνικά! Ω, ξαφνικά, εμφανίστηκε η Θετίμα, η πανούργα εξουσία, για να της αρπάξει ό,τι είχε και δεν είχε.

Ο κόσμος της θρυψαλιάστηκε.  Ο διπρόσωπος άνδρας κυριάρχησε, η αγάπη προδόθηκε, η εξουσία σμπαράλιασε τον ρομαντισμό της. Με γυμνή την ψυχή της, στάθηκε κάτω από τον μακεδονικό ουρανό της Πέλλας, άφησε το βλέμμα της να συναντηθεί με του Αλεξάνδρου το Αστέρι, και από τα μύχια της φώναξε την κατάρα, τον Κατάδεσμο, αφορίζοντας τον διπρόσωπο και την εξουσία, προκοπή να μην δουν, χαρά να μην νοιώσουν, ευτυχία να μην ζυγώσουν. Μέχρι να δικαιωθεί η αγάπη της για την πατρίδα. 

 Ξέρω, είναι κακό να καταριέσαι τους άλλους, σύμφωνα μάλιστα με τους Γέροντες της Εκκλησίας μας, όποιος καταριέται έχει και ο ίδιος κακία μέσα του και άρα μπορεί να προκαλέσει κακό μεγάλο. 

Ωστόσο, δεν μπορώ, στο κατώφλι του νέου χρόνου, δεν μπορώ και δεν αντέχω να βλέπω τον διπρόσωπο πολιτικό και την δικτατορική εξουσία να έχουν σμπαραλιάσει την πατρίδα μας, να έχουν παραβιάσει την ιστορία της Μακεδονίας μας, και να παραμένουν ατιμώρητοι. 

Ο Κατάδεσμος της Πέλλας του Αλεξάνδρου να τους κυνηγά, μέχρι η Ελλάδα μας Ελεύθερη από προδότες και σαθρούς εραστές της εξουσίας να γίνει!

 Καλή και Ελεύθερη Νέα Χρονιά, και μέσα σ΄ αυτήν το Έθνος μας στο Βάθρο του Χρόνου που του Αξίζει να σταθεί! 

Νίκη Μάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου