Στο νοσοκομείο ο Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος που δήλωσε με περηφάνια: Εθνικισμός σημαίνει δημοκρατία και είναι ιερός!


 4/12/2021

Χρήστος Σαρτζετάκης: Εθνικισμός είναι κάτι βαθιά ανθρώπινο, ιερό και δημοκρατικό!

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, βρίσκεται στην ΜΕΘ του Λαϊκού  Νοσοκομείου από 1/1/2021 λόγω πνευμονίας από εισρόφηση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. 

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα στον Χρήστο Σαρτζετάκη που απαντώντας σε ερώτηση του Χατζηνικολάου, το 1997, για το τι σημαίνει εθνικισμός, απάντησε:

"Θέτοντας αυτό το ερώτημα, πέφτετε στην καλά στημένη παγίδα των επιβούλων οι οποίοι θέλουν να αποπνίξουν τα φιλοπάτρια αισθήματα του ελληνικού λαού. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι εθνικισμός; Ο εθνικισμός προέρχεται από τη λέξη έθνος. Ο εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο, είναι κάτι το κατεξοχήν δημοκρατικό, θεωρείται κάτι το ιερό. Είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο γιατί ανταποκρίνεται σε μια φυσική πραγματικότητα την οποία έχει διαπιστώσει η επιστήμη της γενετικής. 

Σήμερα, με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους είναι δυνατόν να διαπιστωθεί για τον καθένα μας σε ποια φυλετική ομάδα ανήκει. Έχουν γίνει έρευνες σε πανεπιστήμια οι οποίες καταδεικνύουν ακριβώς ότι οι Έλληνες, εμείς οι κάτοικοι της σημερινής Ελλάδας, δεν έχουμε γενετική σχέση με τους γείτονές μας, ότι αποτελούμε δηλαδή έναν ιδιόμορφο τύπο. Αφού, λοιπόν, δεν έχουμε σχέση από τους γείτονες, δεν σημαίνει ότι πέσαμε από τους ουρανούς, αλλά ότι έχουμε άμεση σχέση με τους προγόνους μας. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη θεωρία ότι ο πολιτισμός καθορίζει το έθνος. Αυτή είναι μια σταλινική-λενινιστική θεωρία που υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς".

Αυτός ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας! Η σημερινή, Κ. Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε με τυμπανοκρουσίες τον σλάβο πρόεδρο των Σκοπίων ως "Μακεδόνα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου