Μπορεί ένας "σωρείτης" να αναγεννήσει την Ελλάδα μας; Φθάνεις εσύ, εγώ φθάνω;


 4/12/2021

Τι είναι ο "σωρείτης" και πώς μπορεί καθένας από εμάς να βοηθήσει την πατρίδα; 

Η τελευταία δεκαετία είναι σημαδεμένη από πυώδεις πληγές που ζέχνουν απελπισία και απαισιοδοξία.

Μνημόνια και προδοσία της Μακεδονίας μας, είναι εγκλήματα, οι υπαίτιοι των οποίων παραμένουν μέχρι σήμερα ατιμώρητοι. Έτσι, το νέο έγκλημα που διενεργείται με πρόσχημα τα εμβόλια και μη εμβόλια, είναι οι αποφάσεις της τωρινής κυβέρνησης που διαχωρίζουν τον ελληνικό λαό, με την αντιπάθεια και το μίσος να κυριαρχούν ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους και με την καταστρατήγηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η επιβολή προστίμου στον συνταξιούχο που δεν εμβολιάζεται, είναι το αποκορύφωμα της απολυταρχικής σημερινής κυβέρνησης που έτσι πράττει, γιατί ξέρει ότι θα παραμείνει ατιμώρητη, όπως οι προκάτοχοί της. 

Στο μεταξύ, το έθνος συρρικνώνεται ανεμπόδιστα, με τους γειτονικούς λαούς να πανηγυρίζουν έξαλλα για τις δικές τους εθνικές κατακτήσεις, στις οποίες έφτασαν ληστεύοντας κυριολεκτικά την ελληνική ιστορία, καθώς και τα προαιώνια ελληνικά εδάφη. 

Τι μπορεί να πράξει λοιπόν, σήμερα, ένας Έλληνας για να βοηθήσει τον ιερό του τόπο; 

Να γίνει ένας "σωρείτης", αφού πρώτα πιστέψει ότι ο ίδιος και ας είναι μόνος του, είναι ικανός να σώσει την πατρίδα! 

"Σωρείτης" είναι ένας φιλοσοφικός συλλογισμός που λέγεται ότι ανήκε στον αρχαίο πρόγονό μας Ευβουλίδη, φιλόσοφο της Μεγαρικής Σχολής. 

"Σωρείτης" είναι ο ένας που μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά σε μία κατάσταση, σε ένα γεγονός, σε μία χώρα. Με θετικά ή άκρως αρνητικά αποτελέσματα. 

Προς επίρρωση αυτής της θεωρίας, παρατίθεται το παράδειγμα του σπόρου:

Αν αφήσουμε κάτω έναν σπόρο σιταριού, αυτό σίγουρα δεν αποτελεί σωρό. Το ίδιο θα συμβεί αν προσθέσουμε έναν, δύο ή δέκα σπόρους. 

Αν όμως συνεχίσουμε να προσθέτουμε σπόρους, μέχρι έναν αριθμό Χ, τότε, κάποια στιγμή, θα σχηματιστεί ένας σωρός. 

Αν π.χ. δεχθούμε ότι έναν σωρό τον αποτελούν 500 σπόροι, τότε 499 σπόροι δεν είναι σωρός. 

Επομένως, αν δεχθούμε ότι για έναν σπόρο δεν υπάρχει σωρός, ενώ με έναν επιπλέον σπόρο δημιουργήθηκε ο σωρός, αυτό σημαίνει ότι ένας σπόρος είναι ικανός να σχηματίσει σωρό! 

Αν υποθέσουμε ότι η παραπάνω διαδικασία σχηματισμού ενός σωρού γινόταν μέσα σ΄ ένα πλοίο, δηλαδή αρχίζαμε να δημιουργούμε το φορτίο του, ρίχνοντας έναν έναν τους σπόρους σιταριού, μέχρι να φθάσουμε σε ένα οριακό σημείο, δηλαδή σε έναν αριθμό Χ κόκκων σιταριού που μπορεί να αντέξει το πλοίο για να μην βυθιστεί. Αν προσθέσουμε έναν ακόμα κόκκο σιταριού, το πλοίο βυθίζεται, αν αφαιρέσουμε έναν κόκκο το πλοίο συνεχίζει να "πλέει". 

Συμπέρασμα: Ένας κόκκος έχει την δύναμη να βυθίσει ένα πλοίο! 

Αυτό το συμπέρασμα, μεταφερόμενο στην καθημερινή μας ζωή στην Ελλάδα, σημαίνει ότι ένας και μόνο Έλληνας είναι ικανός και δυνατός για να αλλάξει την πορεία των αντεθνικών γεγονότων. Αρκεί,  βέβαια, ο ίδιος να αποτινάξει από την συμπεριφορά του και την παραμικρή "διεφθαρμένη" σκέψη, κι ακόμα παραπέρα να απέχει κάθε διεφθαρμένης πράξης, μικρής ή μεγάλης. 

Αρκεί δηλαδή ο ένας Έλληνας να γίνει ο σωτήριος σπόρος, που θα αφήσει την Ελλάδα να επιπλέει, και όχι να γίνει εκείνος που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον καταποντισμό. 

Και όπως διδάσκει ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς:

Κι αν πλήθος τ΄ άσχημα,

κι αν είναι τ΄ άδεια αφέντες, 

φθάνει μια σκέψη, μια ψυχή, 

φθάνεις εσύ, εγώ φθάνω...

Να δώσει νόημα στων πολλών την ύπαρξη, 

ένας φθάνει!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου