Οι γονείς-Ρομά θα τιμωρούνται με φυλακή και πρόστιμο αν δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο;


 9/12/2021

Θα τιμωρούνται οι γονείς-Ρομά ή θα έχουν άλλη μεταχείριση από την πολιτεία, όταν δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο;

Το ερώτημα αυτό τέθηκε στην υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1, από τον Γ. Παπαδάκη, ο οποίος τόνισε, πριν ακόμα θέσει το ερώτημα, ότι δεν είναι ρατσιστής και μακριά από αυτόν κάθε ρατσισμός. 

Τι απάντησε η Ζ. Μακρή; 

Οι γονείς, κυρίως αυτοί που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί δεν θέλουν να κάνουν τα διαγνωστικά τεστ και να φορούν μάσκες, θα τιμωρούνται αυστηρά με φυλάκιση δύο ετών και χρηματική ποινή. 

Αυτός ο νόμος, όμως, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στους γονείς-Ρομά, των οποίων τα παιδιά, έτη πολλά  πριν τον κορωνα-ιό, δεν πήγαιναν και δεν πηγαίνουν σχολείο. Όπως τόνισε η Ζ. Μακρή, δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση η συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. 

Είναι αυτή σοβαρή και διευκρινιστική απάντηση;

Βέβαια, η αναφορά, παρότι επιδερμική και φευγαλέα, του δημοσιογράφου Παπαδάκη στο γεγονός ότι οι Ρομά έχουν τόση δύναμη, ώστε να ανεβοκατεβάζουν ακόμα και κυβερνήσεις, δίνει απάντηση: Τα παιδιά των Ρομά δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο και οι γονείς δεν θα τιμωρούνται! Γιατί έχουν μεγάλη πολιτική δύναμη.

Οι Έλληνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί έχουν χαρακτηριστεί ως αρνητές κορωνα-ιού, θα τιμωρούνται αυστηρά. Γιατί αυτοί δεν έχουν ισχυρή πολιτική δύναμη, και δεν μπορούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. 

Καταλαβαίνουμε, άραγε, τι ζούμε και για ποια κατάντια κυβερνήσεων και Ελλήνων μιλούμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου