27 Ιανουαρίου 1996, Ίμια: Δύο Τούρκοι υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική


 27/1/2022

Σαν σήμερα, 27 Ιανουαρίου του 1996 δύο Τούρκοι, υποτίθεται δημοσιογράφοι της Χουριέτ στην Σμύρνη, πήγαν με ελικόπτερο στην Μικρή Ίμια και υπέστειλαν την ελληνική σημαία.

Στην συνέχεια, ύψωσαν την τουρκική. Βιντεοσκοπήθηκε βέβαια όλο το σκηνικό και μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό της Χουριέτ. Έτσι για να μας δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν. 

Την ελληνική σημαία είχε υψώσει ο τότε δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις εδαφικές αξιώσεις που είχε εγείρει η Τουρκία για τα Ίμια. 

Ακολούθησαν δραματικά γεγονότα, με τραγικό αποκορύφωμα την πτώση του ελικοπτέρου. 31 Δεκεμβρίου 1996, σκοτώθηκαν υπέρ πατρίδος, κι ενώ ήδη είχαν αποβιβαστεί στην Μεγάλη Ίμια τουρκικές ειδικές δυνάμεις, τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. 

Αθάνατοι αυτοί οι ήρωες, δοξασμένοι στον υψηλότερο θρόνο της Ελληνικής Ιστορίας. 

Ωστόσο, η μεγάλη ντροπή που από τότε μέχρι σήμερα μας συνοδεύει εμάς τους Έλληνες, απορρέει από την ταπεινωτική φράση του τότε πρωθυπουργού Σημίτη: Ευχαριστώ τους Αμερικανούς. 

Αυτός και οι επόμενοι προδίδουν τον ελληνικό λαό και παραμένουν ατιμώρητοι, γράφοντας πάντα μαύρες σελίδες στην ιστορία του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου