Είναι οι Πομάκοι στην Θράκη Έλληνες;


13/1/2022

Οι Τούρκοι λένε πως είναι δικοί τους, οι Πομάκοι. Ούτε πτοούνται όταν οι ίδιοι οι Πομάκοι χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους τους Τούρκους πολιτικούς που επισκέπτονται την Θράκη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έπραξαν σωστά για την υπεράσπιση των Πομάκων. Ποια είναι η αλήθεια; Είναι οι Πομάκοι στην Θράκη μας Έλληνες;

Η επιστήμη έχει δώσει την απάντησή της δεκαετίες πριν. Έχει γίνει μελέτη για το DNA των Πομάκων, τα αποτελέσματα της οποίας δικαιώνουν τους Πομάκους που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την ελληνικότητά τους: 

Η πανεπιστημιακή έρευνα του ΑΠΘ, για το DNA των Πομάκων, πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές της ιατρικής, Σωτ. Παναγιωτόπουλο, Λ. Κονκουρή, Ν. Γκότση και Π. Αγγελίδου, και δημοσιεύθηκε στον 15ο τόμο, στο τεύχος 2, του περιοδικού "ΓΑΛΗΝΟΣ", το 1973. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα: 

"Εκ της ερεύνης αυτής ουδεμία διαφορά προέκυψε μεταξύ των Πομάκων της Θράκης και του Ελληνικού πληθυσμού, τόσον ως προς την συμμετοχήν των γόνων, όσον και ως προς την συχνότητα των τριών φαινοτύπων". 

Είναι καιρός, ελληνική πολιτεία και λαός, να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε ηλιθίως και να αναγνωρίσουμε με τον λόγο και τα έργα μας, αυτούς τους Έλληνες, τους Πομάκους της Θράκης, ως δικό μας κομμάτι, αναπόσπαστο του Ελληνισμού. 

Και, ας θυμηθούμε, όταν πέρυσι ο Τούρκος Τσαβούσογλου πήγε στην Θράκη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους Πομάκους υπέρ της Τουρκίας, οι Πομάκοι ήταν αυτοί που τον χαρακτήρισαν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Θράκη. Τον ρεζίλεψαν και τον έδιωξαν, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες καθόμασταν στον καναπέ μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου