Με τους φόρους μας πληρώθηκε ο "πρώτος ομοφυλόφιλος Έλληνας πρωθυπουργός"...


13/1/2022

Ο πρώτος ομοφυλόφιλος Έλληνας πρωθυπουργός είναι, για την ώρα, πρωταγωνιστής σε βιντεο-όπερα, αλλά ποιος ξέρει, το μέλλον τι θα φέρει; 

Τρανό πολιτιστικό έργο, αυτή η όπερα, που είναι λίγο σουρεαλιστική, λίγο φουτουριστική, λίγο με την συμβολή του Γιατρομανωλάκη του συμβούλου του Μητσοτάκη και πολύ μα πολύ εκφρασμένη επί βιντεο-σκηνής με τα χρήματα των Ελλήνων, αφού είναι παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

Η ιστορία της όπερας αφορά τον πρώτο γκέι πρωθυπουργό στην Ελλάδα, ο οποίος επιδοκιμάζεται από τον λαό και είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με τα μεγάλα πνεύματα της ιστορίας. Και βέβαια αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανή την κληρονομιά των ΛΟΑΤΚΙ. 

Η ομάδα ΦΥΤΑ, χρηματοδοτούμενη από την Εθνική Λυρική Σκηνή, από εμάς δηλαδή, λέει για την βιντεο-όπερα που δημιούργησε: 

"Μια ρετρο-φουτουριστική ιστορία ουτοπικών οραμάτων, ιδεολογικών συγκρούσεων, υπερφυσικών ηγετών και απολυταρχικού θεάματος. Κυβερνοπάνκ κουήρ πειρατές ενάντια σε αφομοιωμένα γκέι μεγαλοστελέχη. Επανάσταση και ρεφορμισμός. Λογική και ενσυναίσθηση. Οι πολιτικές των ταυτοτήτων αναμετριούνται με τα όριά τους στο επισφαλές πεδίο της μετα-διαδικτυακής εποχής μέσω μιας σύγχρονης διασκευής του μύθου του Ορφέα.

Ο πρώτος (ανοιχτά) ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Ελλάδας αγωνίζεται να διατηρήσει την κληρονομιά της ιστορίας των ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων στην εποχή της μετα-αλήθειας και της alt-right δυστοπίας. Ο παράλογος αλγόριθμος του συλλογικού ασυνειδήτου και η αβάσταχτη παρακαταθήκη του “Live Your Myth in Greece” αποδεικνύονται ακλόνητα εμπόδια. Θα παράσχει άραγε μια εναλλακτική λύση η φιλελεύθερη Ευρώπη με τη λεγόμενη “ελευθερία του λόγου” της ή θα αντιπροτείνει απλά ένα νεοσυντηρητικό αφήγημα περί “σύγκρουσης πολιτισμών”;

Το "ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα" είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την εκπλήρωση των στόχων του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού που θα κάνει τα πάντα για να ξεπεραστεί η αβάσταχτη παρακαταθήκη του μύθου της Ελλάδας. 

Αυτό είναι τέχνη ή γελοιότητα, πληρωμένη από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου