100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή: Τζωρτζ Χόρτον, δεν θαυμάζω τον απλό Τούρκο χωρικό που κόβει λαιμούς


 10/2/2022 

Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια φαρδιά κηλίδα αίματος ακολουθούσε το πέρασμά τους...

100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τις θηριωδίες των Τούρκων στους τόπους των Ελλήνων. Ο Τζωρτζ Χόρτον, πρόξενος των ΗΠΑ εκεί, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Εγκλήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα ατιμώρητα.

Στο βιβλίο του "Η μάστιγα της Ασίας" ο Τζωρτζ Χόρτον γράφει για τους Τούρκους, όσα οι σύγχρονοι προοδευτικοί αρνούνται να παραδεχθούν. Επικαλείται και την άποψη του Άγγλου πολιτικού Γκλάντστοουν: 

"Την μαύρη μέρα που πρωτομπήκαν στην Ευρώπη, οι Τούρκοι αποδείχθηκαν στο σύνολό τους ο πλέον βάρβαρος λαός σε όλο τον πλανήτη. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια φαρδιά κηλίδα αίματος ακολουθούσε το πέρασμά τους. Όπου απλώθηκε η κυριαρχία τους, εξαφανίστηκε ο πολιτισμός!"

Ο Χόρτον απροκάλυπτα υποστηρίζει ότι ναι μεν του είναι γνωστός ο ευγενικός χαρακτήρας του Τούρκου χωρικού, αλλά "διαφωνώ με πολλές από τις επιταγές της θρησκείας του και δεν τον θαυμάζω καθόλου όταν κόβει λαιμούς ή βιάζει χριστιανές. Η διδασκαλία του Κορανίου και το παράδειγμα του Μωάμεθ για λαγνεία και λεηλασία μοιάζουν ασήμαντα, αν συγκριθούν με το ατελείωτο μακελειό των πρόσφατων χρόνων που διαπράχθηκαν κάτω από την αιγίδα των Αβδούλ Χαμίτ, Ταλαάτ και Μουσταφά Κεμάλ".

Ο Τζωρτζ Χόρτον διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα πεπραγμένα της Μικρασιατικής Καταστροφής, στρέφοντας τα βέλη της κριτικής του κατά της Δύσης και των ΗΠΑ που ανέχθηκαν τις θηριωδίες των Τούρκων, επιτρέποντας τις σφαγές και τις εξοντώσεις των Ελλήνων της Μικρασίας, αλλά και των Ελλήνων και Αρμενίων του Πόντου. Δεν σταμάτησε να μιλά και να γράφει για αυτά τα εγκλήματα, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση οργίστηκε μαζί του. Όπως ακριβώς οργίζονται μαζί του, εκατό χρόνια μετά, οι αποκαλούμενοι προοδευτικοί που πασχίζουν να συνάψουν φιλίες και συμμαχίες με τους Τούρκους που ΠΟΤΕ δεν τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου