Άρθρο από την εφημερίδα Μακεδονία του 1923: Οι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία ήταν Έλληνες!

Πρόσφυγες από την Μικρά Ασία στην Ελλάδα, 1922 (φωτο: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου / Συλλογή Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού)

15/2/2022
Υπάρχει φυλετική ομογένεια ανάμεσα στον  Μικρασιατικό Ελληνισμό και το άλλο τμήμα του Γένους, αυτό που ζει στην Μάνα Ελλάδα. 

Η φυλετική ομογένεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού προς το άλλο τμήμα του Γένους, όπως γράφει ο Ιορδάνης Ι. Λημνίδης στην εφημερίδα Μακεδονία, στις 15 Φεβρουαρίου του 1923, σε πρωτοσέλιδο άρθρο, δεν αποδεικνύεται μόνο από τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τα προτερήματα που έχουν οι Έλληνες και παρατηρούνται σχεδόν αμείωτα στους Μικρασιάτες, όπως η αγάπη για την πατρίδα και ο έρωτας για την ελευθερία.

(Πηγή: Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εφημερίδων και Περιοδικού Τύπου)

Γλώσσα, καθώς και ήθη και έθιμα ανάμεσα στην Μάνα Ελλάδα και στους Έλληνες ομογενείς στην Μικρά Ασία είναι ίδια. Υπάρχει φυλετική ομογένεια ανάμεσα στον  Μικρασιατικό Ελληνισμό και το άλλο τμήμα του Γένους, αυτό που ζει στην Μάνα Ελλάδα. (Πληροφορίες από pontosnews.gr)

Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και οι ψυχές και τα νεκρά σώματα των Ελλήνων μας δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί. Αυτοί που ξεριζώθηκαν από τα προαιώνια ελληνικά εδάφη και έφτασαν ταλαιπωρημένοι και πάμφτωχοι στην Μάνα Πατρίδα, αναγκάστηκαν να μετατρέψουν την ελπίδα της επιστροφής στα σπίτια τους σε όνειρο που θα το πραγματοποιούσαν τα παιδιά τους ή τα παιδιά των παιδιών τους. Δυστυχώς, το όνειρο έγινε ουτοπία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου