3χρονο παιδί από την Κύπρο: 3 χώρες αρνήθηκαν να κάνουν εγχείρηση καρδιάς, επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι!


2/2/2022

Ο Γολγοθάς μιας οικογένειας από την Κύπρο είναι ανήκουστος και προξενεί μεγάλη οργή! Το 3χρονο παιδί τους πρέπει να κάνει εγχείρηση καρδιάς, αλλά 3 χώρες αρνήθηκαν να το εγχειρίσουν επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι!

Έχουν δικαίωμα οι γιατροί, ανεξαρτήτως χώρας, να αρνηθούν μια τόσο σοβαρή χειρουργική επέμβαση και μάλιστα σε μικρό παιδί, επειδή οι γονείς του δεν έχουν εμβολιαστεί; 

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Το όνομά του δεν έγινε ακόμα γνωστό. Υποφέρει από έντονους καρδιακούς πόνους και γι΄ αυτό τον λόγο το υπουργείο υγείας της Κύπρου κατέβαλε προσπάθειες, την προηγούμενη Πέμπτη, ώστε το παιδί να μεταφερθεί, για να σωθεί, στην Γερμανία. Τα νοσοκομεία στην Κύπρο δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αυτήν την δύσκολη επέμβαση. 

Το νοσοκομείο της Φρανκφούρτης αρνήθηκε να κάνει την εγχείρηση. Σε μια έσχατη προσπάθεια, η κυπριακή πλευρά πρότεινε να συνοδεύσει το παιδί κάποιος νόμιμος κηδεμόνας, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. 

Η κυπριακή κυβέρνηση προσπάθησε να μεταφερθεί το παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ισραήλ. Δυστυχώς ούτε αυτές οι χώρες δέχθηκαν να εγχειρίσουν το παιδί. 

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του υπουργείου υγείας της Κύπρου, Χριστίνα Γιαννάκη, το παιδί μεταφέρθηκε το Σάββατο στην Ελλάδα και θα εγχειριστεί σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. 

"Ξέρω ότι ανεμβολίαστοι ασθενείς γίνονται δεκτοί σε γερμανικά νοσοκομεία" είπε ο πατέρας του παιδιού, Alexey Matveev, Ρώσος που ζει στην Κύπρο. "Δεν ήξερα ότι πρέπει να είμαι εμβολιασμένος, για να μπορεί να εγχειριστεί το παιδί μου. Αν το ήξερα, φυσικά και θα είχα εμβολιαστεί... Είμαι υγιής και γι΄ αυτό δεν ήθελα να εμβολιαστώ...". (Πληροφορίες από uncutnews.ch)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου